Etli Bulgur Pilavı

Etli Bulgur Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- 400 gram kuş başı dana eti
- 2,5 su bardağı marmara iri pilavlık bulgur
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 adet kapya biber
- 2 tane yeşil biber
- 1 adet soğan
- 1 su bardağı domates sosu
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 4 su bardağı sıcak su yada et suyu (haşladığım etin suyunu kullandım)
Etli Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle etlerimizi 15-20 dakika kadar haşlayalım.
- Sıvıyağı tencereye alıp soğanı bir tıp kavuruyoruz.
- Ardından biberleri ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
- Tereyağ,salça ve domates sosunu ekleyip karıştırıyoruz.
- Bulgur,et ve baharatları da ekleyip 2-3 dakika kavurmaya devam ediyoruz.
- En son et suyunu da ek edip tencerenin kapağını kapalı olarak kısık ateşte pişiriyoruz.
- Suyunu çeken pilavı 10 dakika kadar dinlendirdikten sonra servis ediyoruz. Afiyet olsun❤️.
Etli Bulgur Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










