Etli Bulgur Pilavı

Etli Bulgur Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 400 gram kuş başı dana eti
  • 2,5 su bardağı marmara iri pilavlık bulgur
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 adet kapya biber
  • 2 tane yeşil biber
  • 1 adet soğan
  • 1 su bardağı domates sosu
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 4 su bardağı sıcak su yada et suyu (haşladığım etin suyunu kullandım)

Etli Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle etlerimizi 15-20 dakika kadar haşlayalım.
  2. Sıvıyağı tencereye alıp soğanı bir tıp kavuruyoruz.
  3. Ardından biberleri ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
  4. Tereyağ,salça ve domates sosunu ekleyip karıştırıyoruz.
  5. Bulgur,et ve baharatları da ekleyip 2-3 dakika kavurmaya devam ediyoruz.
  6. En son et suyunu da ek edip tencerenin kapağını kapalı olarak kısık ateşte pişiriyoruz.
  7. Suyunu çeken pilavı 10 dakika kadar dinlendirdikten sonra servis ediyoruz. Afiyet olsun❤️.

Etli Bulgur Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kabak Havuç Tarator
Ganajlı Magnolia
Mangal Tadını Aratmayan Fırında Çöp Şiş Tavuk
Kış Salatası (Sırrı Sosunda)
Kavrulmuş Cevizli Humus
Etli Güveç
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet