Etli Bulgur Pilavı

Etli Bulgur Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram dana eti
- 2 su bardağı pilavlık bulgur
- Yarım su bardağı tel şehriye
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Yarın çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı badem
- 4 su bardağı et suyu (veya olağan içme suyu)
Etli Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Etlerimizi bir tencerede yumuşayana kadar pişirin.
- Bulguru güzelce yıkayıp suyunu süzün.
- Tencereye sıvı yağı alın, tel şehriyeyi ek edin. Şehriyeler kahverengileşene kadar kavurun ve bulguru ekleyerek en az 5-6 dakika daha kavurmaya devam edin.
- Et suyunu ve tuz eğini yapın tencerenin kapağını kapatarak pilavımızı pişmeye bırakın.
- Pilav göz göz olana kadar pişmeye bırakalım. Suyunu çekip, bulgur piştiğinde, altını kapatın ,pilavı 15 dakika kadar demlenmeye alın.
- Daha sonra pişen dana etini pilavın üzerine didikleyerek koyun en son olarakta tereyağında bedemi kavurup üzerini süsleyin.
Afiyet olsun💕💕.
Etli Bulgur Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





