Etli Bezelyeli Pirinç Pilavı

Etli Bezelyeli Pirinç Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 700 gr dana yada kuzu modül et
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı bezelye
  • Yarım yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 2 tatlı kaşığı tuz( az olursa damak tadı izah nazaran ekleyebilirsiniz tuzunuzu)
  • 4 su bardağı su
  • 4 yemek kaşığı yağ

Etli Bezelyeli Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Etlerimizi küçük küçük doğruyoruz, pilavı yapacağımız tenceremizde kavuruyoruz .
  2. Daha sonra içerisine bezelyemizide pirinçimizi de salçamızı ekleyip birlikte 2 yada 3 dk kavuruyoruz .
  3. Suyumuzu ve baharatlarımızı da ekleyip pişmesini bekliyoruz.
  4. Pilavımız piştikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. 🙂

Etli Bezelyeli Pirinç Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Puf Puf Mini Pizzalar
Kedi Dili İle Kupta Tiramisu
Un Helvası Tarifi | Tam Ölçülü , Şerbeti Tam Kıvamında (Videolu)
Tavuk Döner
Tek Hamurdan Ağızda Dağılan Şekilli Kurabiyeler
Fırın Poşetinde Pişen Ekmek
Hdabla | © 2025 |