Etli Arpa Şehriyeli Pilav

Etli Arpa Şehriyeli Pilav Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı arpa şehriye (pastavilla)
  • 100 gram kuşbaşı et
  • 2.5 su bardağı kaynar su
  • 1 su bardağı rendelenmiş havuç
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Tuz

Etli Arpa Şehriyeli Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle etleri,küçük kuşbaşı halinde, doğrayın.
  2. Ardından etleri çok az su ile, birlikte haşlayın.
  3. Havuçları rendeleyin, akabinde kuru soğanı ,küçük küp halinde doğrayın.
  4. Teflon tavanın içine tereyağı, zeytinyağı, ek ederek birlikte, yağı yavaşça ısıtın.
  5. Ardından tavanın içine havuç, kurusoğan, bırakıp birlikte yavaşça kavurun,tavanın içine arpa şehriye,kuş üzümü ek ederek birlikte, yavaşça kavurun.
  6. Son olarak,tencerenin içine tuz, kimyon,su ek ederek, birlikte karıştırıp, tencerenin kapağını kapatın. Arpa şehriye ,suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin.
  7. Pilav piştikten sonra, tavanın üzerine mutfak bezi örtüp kapağını kapatın,pilavı 20 dakika dinlendirin. Afiyet olsun. 🙏🌼.

Su bardağı ölçüsü 200ml çay bardağı ölçüsü 100ml.

Etli Arpa Şehriyeli Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Terbiyeli Erişte Çorbası
Bebeklere İlk Balık Tadım Tabağı
Red Velvet
Cranberry Ve Damla Çikolatalı Muffin Kek
Kolay Havuç Tarator Tarifi (Hafif Lezzetli Bir Meze)
Poğaça Görünümlü Minik Ekmekler
Hdabla | © 2025 |