Etli Arpa Şehriyeli Pilav
Etli Arpa Şehriyeli Pilav Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı arpa şehriye (pastavilla)
- 100 gram kuşbaşı et
- 2.5 su bardağı kaynar su
- 1 su bardağı rendelenmiş havuç
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı kuş üzümü
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı kimyon
- Tuz
Etli Arpa Şehriyeli Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle etleri,küçük kuşbaşı halinde, doğrayın.
- Ardından etleri çok az su ile, birlikte haşlayın.
- Havuçları rendeleyin, akabinde kuru soğanı ,küçük küp halinde doğrayın.
- Teflon tavanın içine tereyağı, zeytinyağı, ek ederek birlikte, yağı yavaşça ısıtın.
- Ardından tavanın içine havuç, kurusoğan, bırakıp birlikte yavaşça kavurun,tavanın içine arpa şehriye,kuş üzümü ek ederek birlikte, yavaşça kavurun.
- Son olarak,tencerenin içine tuz, kimyon,su ek ederek, birlikte karıştırıp, tencerenin kapağını kapatın. Arpa şehriye ,suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin.
- Pilav piştikten sonra, tavanın üzerine mutfak bezi örtüp kapağını kapatın,pilavı 20 dakika dinlendirin. Afiyet olsun. 🙏🌼.
Su bardağı ölçüsü 200ml çay bardağı ölçüsü 100ml.
Etli Arpa Şehriyeli Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









