Etimekli Yalancı Tavuk Göğsü

Etimekli Yalancı Tavuk Göğsü Tanımı İçin Malzemeler
Muhallebisi için;
- 1 litre süt
- 1 su bardağı un
- 100 gram tereyağı
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
Etimek katı için;
- 1 paket etimek
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Etimekli Yalancı Tavuk Göğsü Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel 1 bardak su 1 bardak şeker tencereye alınır ,ocakta kaynatılır.
- Kaynadıktan sonra 8 dakika daha kısık ateşte kaynatılır ve biraz ılıtılır .
- Etimekler bir borcama dizilir ,içine tarçını ekleyip şerbeti etimeklerin üzerine dökülür ,kenara alınır .
- Margarin tencereye koyulur ,ocağa alınır eritilir ,eriyen margarine un ek edilir ve rengi değişene kadar kavrulur .
- Kavrulan una süt ek edilir ,şeker eklenir ,kaynadıktan sonra ocaktan alınıp vanilya eklenir ve etimekletin üzerine dökülür .
- Soğuduktan sonra servis edilir afiyet olsun.
Etimekli Yalancı Tavuk Göğsü Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




