Etimek Tatlısı
Etimek Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 15 adet etimek
Şerbeti için:
- 2 su bardağı şeker
- 2.5 su bardağı su
Muhallebisi için:
- 1 litre süt
- 1 adet yumurta
- 7 yemek kaşığı şeker
- 2 paket vanilya
- 6 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
Üzeri için:
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı soğuk su
Etimek Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bir tencere içerisinde şeker kavrulur. Karamel rengini alınca su eklenir. Şeker katılaşacaktır bir mühlet daha kaynamaya bırakın.
- Dikdörtgen borcama etimekler dizilir. Birinci sıcağı çıkan şerbet etimeklerin üzerine dökülür.
- Etimekler şerbeti çekerken muhallebi hazırlanmaya başlanır.
- 1 litre süt içerisine vanilya hariç tüm gereçler eklenerek uygun bir tencerede pişirilir.
- Kaynamaya başlayan muhallebi kıvam aldıktan sonra vanilya eklenir ve ocağın altı kapatılır.
- Muhallebi 5 dk dinlendikten sonra etimeklerin üzerine dökülür.
- Krem şanti 1 su bardağı soğuk su ile hazırlanır ve katiyen soğumuş olan muhallebinin üzerine dökülür aksi takdirde krem şanti ısınacak ve yapısı bozulacaktır.
- Hazırlanan tatlı 1 gece buzdolabında dinlendirilir.
Etimek Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












