Etimek Tatlısı

Etimek Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 15 adet etimek

Şerbeti için:

  • 2 su bardağı şeker
  • 2.5 su bardağı su

Muhallebisi için:

  • 1 litre süt
  • 1 adet yumurta
  • 7 yemek kaşığı şeker
  • 2 paket vanilya
  • 6 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası

Üzeri için:

  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı soğuk su

Etimek Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bir tencere içerisinde şeker kavrulur. Karamel rengini alınca su eklenir. Şeker katılaşacaktır bir mühlet daha kaynamaya bırakın.
  2. Dikdörtgen borcama etimekler dizilir. Birinci sıcağı çıkan şerbet etimeklerin üzerine dökülür.
  3. Etimekler şerbeti çekerken muhallebi hazırlanmaya başlanır.
  4. 1 litre süt içerisine vanilya hariç tüm gereçler eklenerek uygun bir tencerede pişirilir.
  5. Kaynamaya başlayan muhallebi kıvam aldıktan sonra vanilya eklenir ve ocağın altı kapatılır.
  6. Muhallebi 5 dk dinlendikten sonra etimeklerin üzerine dökülür.
  7. Krem şanti 1 su bardağı soğuk su ile hazırlanır ve katiyen soğumuş olan muhallebinin üzerine dökülür aksi takdirde krem şanti ısınacak ve yapısı bozulacaktır.
  8. Hazırlanan tatlı 1 gece buzdolabında dinlendirilir.

Etimek Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patatesli Enfes Meze (Videolu)
Havuçlu Muzlu Bebek Pankeki
Yoğurtlu Meze
Bol Soslu Islak Kek
Pastane Usulü Şekerpare
Elmalı Fit Browni
Hdabla | © 2025 |