Etimek Tatlısı

Etimek Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket etimek
- 5 yemek kaşığı un
- 5 yemek kaşığı şeker
- 1 paket vanilya şekeri
- 1 litre süt
- 125 gram tereyağı
Şerbeti için;
- 2 su bardağı su
- 2 su bardağı şeker
Üzeri için;
- 2 paket kremşanti
- Hindistan cevizi
- Çilek
Etimek Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şerbetimizi hazırlayalım şekeri tencereye alalım kısık ayarda karamelize edelim.
- Üzerine suyunu ek edip eriyene kadar karıştırarak kaynatalım.
- Muhallebisi için; un, şeker ve sütü tencereye dökelim karıştırarak pişirelim .
- Piştikten sonra altını kapatalım tereyağı ve vanilini ekleyip tereyağı eriyene kadar karıştıralım.
- Tepsiye dizdiğimiz etimeklerin üzerine şerbetimizi dökelim, daha sonra muhallebisini ekleyelim.
- Soğuduktan sonra kremasını ekleyelim dolapta en az 2 saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
- -Afiyet olsun.
Etimek Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





