Etimek Tatlısı

Etimek Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket etimek
  • 5 yemek kaşığı un
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket vanilya şekeri
  • 1 litre süt
  • 125 gram tereyağı

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker

Üzeri için;

  • 2 paket kremşanti
  • Hindistan cevizi
  • Çilek

Etimek Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle şerbetimizi hazırlayalım şekeri tencereye alalım kısık ayarda karamelize edelim.
  2. Üzerine suyunu ek edip eriyene kadar karıştırarak kaynatalım.
  3. Muhallebisi için; un, şeker ve sütü tencereye dökelim karıştırarak pişirelim .
  4. Piştikten sonra altını kapatalım tereyağı ve vanilini ekleyip tereyağı eriyene kadar karıştıralım.
  5. Tepsiye dizdiğimiz etimeklerin üzerine şerbetimizi dökelim, daha sonra muhallebisini ekleyelim.
  6. Soğuduktan sonra kremasını ekleyelim dolapta en az 2 saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
  7. -Afiyet olsun.

Etimek Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tavada Yalancı Kazan Dibi
Patates Salatası
Sebzeli Mücver
Kahvaltılık Sarımsaklı Domates (Bağımlılık Yapıyor)
Lokanta Usulü Soğan Mezesi
Patatesli Bükme Kol Böreği
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet