Etimek Tatlısı

Etimek Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket etimek
  • 5 yemek kaşığı un
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket vanilya şekeri
  • 1 litre süt
  • 125 gram tereyağı

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker

Üzeri için;

  • 2 paket kremşanti
  • Hindistan cevizi
  • Çilek

Etimek Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle şerbetimizi hazırlayalım şekeri tencereye alalım kısık ayarda karamelize edelim.
  2. Üzerine suyunu ek edip eriyene kadar karıştırarak kaynatalım.
  3. Muhallebisi için; un, şeker ve sütü tencereye dökelim karıştırarak pişirelim .
  4. Piştikten sonra altını kapatalım tereyağı ve vanilini ekleyip tereyağı eriyene kadar karıştıralım.
  5. Tepsiye dizdiğimiz etimeklerin üzerine şerbetimizi dökelim, daha sonra muhallebisini ekleyelim.
  6. Soğuduktan sonra kremasını ekleyelim dolapta en az 2 saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
  7. -Afiyet olsun.

Etimek Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ağızda Eriyen Üzümlü Çikolatalı Cookie
Yoğurt Soslu Kuşkonmazlı Meze
Mangalda Nefis Kanat
Ceviz Kurabiye
Domatesli Bulgur Pilavı
Tepside Pratik Ispanaklı Börek
Hdabla | © 2025 |