Etimek Tatlısı

Etimek Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 14 kadar etimek (zwieback)
Şerbeti için:
- 375 gram şeker
- 375 gram su
Muhallebisi için:
- 750 ml süt
- 2 adet sıvı krema (400 ml)
- 7 yemek kaşığı nişasta
Üzeri için:
- Hindistan cevizi
Etimek Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Şerbeti için şeker ve suyu küçük bi tencerede kaynatalım.
- Şerbetimiz fokurdamaya başlayınca bi kenara alalım.
- Tepsimize etimeklerimizi dizelim ve biraz beklettiğimiz şerbeti üzerine dökelim.
- Muhallebisi için bi tencereye süt, krema ve nişastayı ekleyip hiç durmadan karıştıralım ve nişastayı düzgünce eritelim.
- Göz göz olunca ocaktan alıp bi kenara koyalım.
- Muhallebimizi bi kaç dakika beklettikten sonra karıştırıp, şerbeti çeken etimeklerimizin üzerine yayalım.
- 1 saat kadar bekletip üzerine hindistan cevizi serpelim. Afiyet olsun.
Etimek Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










