Etimek Tatlısı

Etimek Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 14 kadar etimek (zwieback)

Şerbeti için:

  • 375 gram şeker
  • 375 gram su

Muhallebisi için:

  • 750 ml süt
  • 2 adet sıvı krema (400 ml)
  • 7 yemek kaşığı nişasta

Üzeri için:

  • Hindistan cevizi

Etimek Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Şerbeti için şeker ve suyu küçük bi tencerede kaynatalım.
  2. Şerbetimiz fokurdamaya başlayınca bi kenara alalım.
  3. Tepsimize etimeklerimizi dizelim ve biraz beklettiğimiz şerbeti üzerine dökelim.
  4. Muhallebisi için bi tencereye süt, krema ve nişastayı ekleyip hiç durmadan karıştıralım ve nişastayı düzgünce eritelim.
  5. Göz göz olunca ocaktan alıp bi kenara koyalım.
  6. Muhallebimizi bi kaç dakika beklettikten sonra karıştırıp, şerbeti çeken etimeklerimizin üzerine yayalım.
  7. 1 saat kadar bekletip üzerine hindistan cevizi serpelim. Afiyet olsun.

Etimek Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Sütlaç
Revani
Yalancı Su Böreği – Pratik Su Böreği Tarifi
Tavuklu Buritto
Starbucks Kurabiye ( Damla Çikolatalı Kurabiye)
Hamburger Köftesi
Hdabla | © 2025 |