Et Yemeklerinin Yanına Veya Kahvaltıya Yiyebileceğiniz Efsane Biberli Meze Tarifi

Et Yemeklerinin Yanına Yahut Kahvaltıya Yiyebileceğiniz Efsane Biberli Meze Tanımı İçin Malzemeler

  • 400 gram kıl biber ben acı tercih ettim siz çarliston kullanabilirsiniz
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı yahut sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Tuz damak tadınıza nazaran ayarlayın
  • 6 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • Yarım çay bardağın biraz fazla su

Sosu için;

  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 1 su bardağı olağan yoğurt
  • Yarım su bardağı iri çekilmiş ceviz

Et Yemeklerinin Yanına Yahut Kahvaltıya Yiyebileceğiniz Efsane Biberli Meze Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle tavamıza yağımızı alıyoruz ,büyük büyük doğranmış biberlerimizi kızartalım.
  2. İnce ince doğradığımız sarımsaklarımızı ekleyelim bir dakika kavurmamız kâfi olacaktır.
  3. Daha sonra şekeri ,pul biber ,tuzumuzu da ekleyip birkaç dakika kavurup suyunu ekleyip kapağını kapatıp kısık ateşte 6-7 dakika kadar yumuşaması için pişirelim.
  4. İsteğimiz yumuşaklığında olunca sirkemizi ekleyip ateşten alalım kapağını hafif açık koyup soğumasını sağlayalım.
  5. Cevizimiz bıçakla doğruyalım servis tabağına karıtırmış ve tuz eklemiş olduğumuz yoğurdu ekleyelim .
  6. Soğumuş biberlerimizide yoğurdun üstüne alalım yağınıda her tarafına dökelim üstüne cevizimizide serpiştirelim servise hazır.

Et Yemeklerinin Yanına Yahut Kahvaltıya Yiyebileceğiniz Efsane Biberli Meze Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tortilla Ekmeğinden Sucuklu Kaşarlı Omlet Tarifi-5 Dakikada Hazır (Videolu)
Fit Tiramisu
Sultan Tatlısı
Tahinli Kurabiye
İki Renkli Kek
Yoğurt Soslu Kuşkonmazlı Meze
Hdabla | © 2025 |