Et Yahni

Et Yahni Tanımı İçin Malzemeler
- 750 gram dana kuşbaşı
- 1 kase kadar soyulmuş arpacık soğan
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 diş sarımsak (isteğe bağlı)
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Tuz
- Karabiber
Et Yahni Tanımı Nasıl Yapılır?
- Doğranmış etler tencereye alınır, mühürlenmesi için kızgın tencerede çevrilir.
- Üzerine 1, 5 su bardağı kaynamış su eklenip kapağı kapatılarak kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir.
- Yumuşayan etler, tereyağ, sıvı yağ, salçalarla birlikte kokusu çıkana kadar kavrulur.
- Soyulmuş arpacık soğanlar, sarımsaklarla birlikte eklenip kavrulmaya devam edilir.
- Tuz, karabiber, 2 su bardağı kaynamış su ek edilir, tencere kapağı kapatılır.
- Etler, arpacık soğanlar uygunca yumuşayıncaya kadar pişirilir.
- Lokum üzere yumuşacık, lezzetli yemeğimiz servise hazııırr. Şimdiden bize ve deneyecek olanlara afiyetler olsun. 🥰🥰.
Et Yahni Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
