Et Yahni

Et Yahni Tanımı İçin Malzemeler

  • 750 gram dana kuşbaşı
  • 1 kase kadar soyulmuş arpacık soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 diş sarımsak (isteğe bağlı)
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • Karabiber

Et Yahni Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Doğranmış etler tencereye alınır, mühürlenmesi için kızgın tencerede çevrilir.
  2. Üzerine 1, 5 su bardağı kaynamış su eklenip kapağı kapatılarak kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir.
  3. Yumuşayan etler, tereyağ, sıvı yağ, salçalarla birlikte kokusu çıkana kadar kavrulur.
  4. Soyulmuş arpacık soğanlar, sarımsaklarla birlikte eklenip kavrulmaya devam edilir.
  5. Tuz, karabiber, 2 su bardağı kaynamış su ek edilir, tencere kapağı kapatılır.
  6. Etler, arpacık soğanlar uygunca yumuşayıncaya kadar pişirilir.
  7. Lokum üzere yumuşacık, lezzetli yemeğimiz servise hazııırr. Şimdiden bize ve deneyecek olanlara afiyetler olsun. 🥰🥰.

Et Yahni Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Havuçlu Patates Topları
Karides Tava
Ağlayan Pasta
Çıtır Çıtır El Açması Patatesli Börek
Şehriyeli Yayla Çorbası
Tuzsuz Nafiye (Videolu)
Hdabla | © 2024 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet