Et Tantuni ( Mersin Usulü)

Et Tantuni ( Mersin Usulü) Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram dana eti
  • 1-2 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı tatlı toz kırmızı biber (isteğe nazaran yarı yarıya acı eklenebilir )
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı ile kimyon
  • 1 çay ucu ile karabiber
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Lavaşı için;

  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 4 – 4,5 su bardağı ortası un

Salatası için;

  • 1 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 1 tutam maydanoz
  • 1-2 adet domates

Et Tantuni ( Mersin Usulü) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel yumuşak bir lavaş hamurunu hazırlayalım.
  2. Un hariç öbür gereçleri uygun yoğurma kabına alalım, karıştıralım.
  3. Unu ek edip yumuşak bir hamur elde edelim.
  4. Üzerini kapatıp 1 saat bekletelim mayalanmasını bekleyelim.
  5. Tüm kesim olan telimiz hudutlarından ayıralım eti ince ince jülyen olacak formda doğrayalım.
  6. Pişireceğimiz tavaya alalım. Bir bardak sıcak su ek edelim 5 dakika pişirelim ve et suyumuzu süzelim sonra suyunu salıp çekene kadar karıştırarak kavuralım.
  7. Ardından üzerine sıvı yağ ve aldığımız et suyunu azar azar ekleyerek karıştıralım et suyu bittikten sonra 1 su bardağı sıcak su ek edip altını kısalım.
  8. Baharatlarımızı ek edelim üzerine bir kapak kapatıp pişmeye bırakalım.
  9. Mayaladığımız hamuru limon büyüklüğünde bezelere ayıralım. Her birini ince bir biçimde merdane yada oklava ile açarak yanmaz tavada çevirerek pişirelim yumuşak olmasına dikkat edelim.
  10. Domatesleri küçük küp küp formunda doğrayalım soğanlarımızı ince jülyen halde doğrayalım ve maydanozlarımızı doğrayalım üzerine biraz sumak ekleyelim karıştıralım.
  11. Pişirdiğimiz lavaşların iç kısmını etin yağına banıp orta kısmına et ek edelim.
  12. Sumaklı soğan, doğranmış maydanoz ve domates ile sarıp dürüm yapalım sıcak servis edelim. Afiyet olsun 😋 ( isteğe nazaran hazır lavaş yahut ekmek ortası da olabilir ).

Et Tantuni ( Mersin Usulü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ağlayan Kek Tarifi (Tam Ölçülü Ağlayan Kek Tarifi) (Videolu)
Kahvaltılık İncecik Krep
Karaköy Poğaçası
Tarçınlı Kek (Videolu)
San Sebastian
Diyet Kiş (Quıche)
Hdabla | © 2025 |