Et Tantuni ( Mersin Usulü)
Et Tantuni ( Mersin Usulü) Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram dana eti
- 1-2 su bardağı sıcak su
- 1 yemek kaşığı tatlı toz kırmızı biber (isteğe nazaran yarı yarıya acı eklenebilir )
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı ile kimyon
- 1 çay ucu ile karabiber
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Lavaşı için;
- 2 su bardağı ılık su
- 1 paket instant maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 4 – 4,5 su bardağı ortası un
Salatası için;
- 1 adet soğan
- 1 tatlı kaşığı sumak
- 1 tutam maydanoz
- 1-2 adet domates
Et Tantuni ( Mersin Usulü) Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel yumuşak bir lavaş hamurunu hazırlayalım.
- Un hariç öbür gereçleri uygun yoğurma kabına alalım, karıştıralım.
- Unu ek edip yumuşak bir hamur elde edelim.
- Üzerini kapatıp 1 saat bekletelim mayalanmasını bekleyelim.
- Tüm kesim olan telimiz hudutlarından ayıralım eti ince ince jülyen olacak formda doğrayalım.
- Pişireceğimiz tavaya alalım. Bir bardak sıcak su ek edelim 5 dakika pişirelim ve et suyumuzu süzelim sonra suyunu salıp çekene kadar karıştırarak kavuralım.
- Ardından üzerine sıvı yağ ve aldığımız et suyunu azar azar ekleyerek karıştıralım et suyu bittikten sonra 1 su bardağı sıcak su ek edip altını kısalım.
- Baharatlarımızı ek edelim üzerine bir kapak kapatıp pişmeye bırakalım.
- Mayaladığımız hamuru limon büyüklüğünde bezelere ayıralım. Her birini ince bir biçimde merdane yada oklava ile açarak yanmaz tavada çevirerek pişirelim yumuşak olmasına dikkat edelim.
- Domatesleri küçük küp küp formunda doğrayalım soğanlarımızı ince jülyen halde doğrayalım ve maydanozlarımızı doğrayalım üzerine biraz sumak ekleyelim karıştıralım.
- Pişirdiğimiz lavaşların iç kısmını etin yağına banıp orta kısmına et ek edelim.
- Sumaklı soğan, doğranmış maydanoz ve domates ile sarıp dürüm yapalım sıcak servis edelim. Afiyet olsun 😋 ( isteğe nazaran hazır lavaş yahut ekmek ortası da olabilir ).
Et Tantuni ( Mersin Usulü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















