Et Tantuni
Et Tantuni Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gr dana eti (ince jülyen doğranmış)
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon (isteğe bağlı arttırın)
- Tuz
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet soğan (piyazlık doğranmış)
- 1 tutam sumak (soğanla karıştırmak için)
- 1-2 adet domates (küçük küp doğranmış)
- Maydanoz (ince kıyılmış)
- Lavaş ekmeği
Et Tantuni Tanımı Nasıl Yapılır?
- Etler ince ince jülyen doğranır ve biraz su ekleyip haşlanır.
- Pişen etler kevgirle üzerinden alınır suyu ise daha sonra kullanılacaktır.
- Tava yahut saca sıvı yağ koyulur ısınan yağa etler alınır içine kırmızı toz biber, karabiber, kimyon ve tuz eklenir.
- Haşlanan et suyundan yarım çay bardağı kadarda etin üzerine eklenip birkaç dk daha kavurmaya devam edilir.
- Soğan piyazlık doğranır ve sumak ekleyip karıştırılır.
- Domatesler küçük küp doğranır ve maydanozda ince ince kıyılır.
- En son lavaş ekmek tavada etin yağına banılır.
- Bu lavaşın içini lezzetlendirir.
- Daha sonra eti ve soğanı domatesi maydanozu lavaşa sarılır.
- Turşu, ayran ve limon eşliğinde servis edilir.
Et Tantuni Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















