Et Tantuni

Et Tantuni Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram kalın çekim kıyma yada küçük doğranmış et
  • 2 adet domates
  • 2 adet soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 6 adet lavaş
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 1 yemek kaşığı toz biber
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı kimyon
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı su

Et Tantuni Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle bir su bardağı su ile etimizi geniş bir tavaya alıyoruz ve haşlıyoruz suyunu çekince yağımızı ekleyip kavuruyoruz ve toz biberimizi ekliyoruz .
  2. 1 su bardağı su daha ekleyip ocağımızın altını kısıyoruz.
  3. Soğanlarımızı ince yarım ay biçiminde bir tabağa doğruyoruz üzerine maydanoz doğruyoruz ve sumağı ekleyip karıştırıyoruz.
  4. Domateslerimizi farklı bir kapda küp küp doğruyoruz fazla sulu ise süzüyoruz.
  5. Kimyon,tuz başka ayrı kaplarda hazırlıyoruz.
  6. Lavaşımızın kenarlarını kesiyoruz kare biçim oluşuyor lavaşımızı tavanın üzerindeki etin üzerine bastırıyoruz 2 dakika kalacak.
  7. Lavaşımızı düz bir tabanda yada kesme tahtasının üzerine alıyoruz 2 yemek kaşığı et,biraz soğan,biraz domates ekliyoruz üzerine kimyon ve tuz ekiliyoruz. Sıkıca sarıyoruz. Tüm lavaşları tıpkı formda hazırlayıp, sarıyoruz ve hazır 🙂 yanına limon ve biber turşusu ile servis edebilirsiniz 🙃 deneyeceklere afiyet olsun ❤️.

Et Tantuni Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Salata Tadında Havuç Tarator
Dereotlu Poğaça
Kumpir
Karnabaharlı, Havuçlu Lorlu Kaşık Dökmesi
Mütebbel Tarifi
Ispanaklı Köstebek Pasta
Hdabla | © 2025 |