Et Tantuni

Et Tantuni Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram et
  • Sıvı yağ
  • Tuz
  • Pulbiber

Salatası için;

  • 2 küçük uzunluk soğan
  • Yarım tutam maydanoz
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) çeri domates (normal olursa 1 adet yeterli)
  • Sumak
  • Tuz
  • Sıvı yağ
  • Limon
  • Nar ekşisi

Et Tantuni Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Eti tantunilik olacak halde küçük küçük doğruyoruz. Yağsız tavaya alıp, suyunu çektikten sonra tekrar su ek ederek yumuşayana kadar pişiriyoruz.
  2. Yumuşayan etlerimizin üzerine sıvı yağ koyup kavuruyoruz.
  3. Kavrulan etlerin üzerine tuz ve pulbiberi ek edip, bir 2 dakika daha karıştırıp kapatıyoruz altını.
  4. Salata için olan bütün gereçleri doğrayıp baharatları koyup, karıştırıyoruz.
  5. Lavaşla yahut somun ekmek ile servis edebilirsiniz. Deneyenlere afiyet olsun.

Et Tantuni Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kahvaltılık Biber Dolması
İtalyan Usulü Makarna Salatası
Kakaolu Çatlak Kurabiye
Mantar Kurabiyesi
Isırgan Otlu- Peynirli Börek
Sağlıklı Banana Bread Cheesecake
Hdabla | © 2025 |