Et Tadında Patlıcan Yemeği

Et Tadında Patlıcan Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 büyük uzunluk domates
  • 1 kilo patlıcan
  • 1 adet büyük uzunluk kuru soğan
  • 4 adet yeşil biber
  • Yarım yemek kaşığı salça
  • 3 diş sarımsak
  • Yeterince sıvı yağ
  • Sağlığınıza nazaran tuz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber

Patlıcanları kızartmak için :

  • Yeterince sıvı yağ

Et Tadında Patlıcan Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanlar yıkanıp fotograftaki üzere kabukları alacalı soyulur. Fotoğraftaki üzere uç kısmına bıçak yardımıyla artı formunda kesilir uygun bir kaba suya ıslatılır.
  2. Uygun bir tavaya biberler uzun uzun dilinip biraz yağda sotelenir uzun, uzun dogradıgımız soğan eklenir kavurulur.
  3. Küp formunda doğradığımız domatezler eklenir karıştırılır.
  4. Tuz, tozbiber, karabiber ek edip orta harlı ateşte domatezler yumusayana kadar pişirilir. Ocaktan alınır.
  5. Suda ıslattığımız patlıcanlar süzulür.
  6. Uygun bir tavaya gereğince sıvı yağ alınır ( çok olmasın az yağlı olsun )fotoğraftaki üzere her tarafi çevirerek denetimli kızartılır.
  7. Kızaran patlıcanlar hazırlanan domatesli tavanin üzerine sıralanır tavanın kapağı kapatılır orta harlı ateşte pişirilir.
  8. Patlıcanlar kızardığı için çabuk pişecektir 10 dk da pişirilir servise hazır afiyet olsun⚘ denemelisiniz buşekilde pişirilen patlıcan yemeği çok lezzetli oluyor et tadinda isteğe nazaran kıymada kullanabilirsiniz.

Et Tadında Patlıcan Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Glutensiz Ve Rafine Şekersiz Yalancı Tavuk Göğsü
Pastanedeki Donut Görünümlü Ekler Tarifi
Muhallebili Balkabaklı Pasta
Sevgililer Günü Tatlısı
Fırında Lokum Gibi Tavuk Şiş
Ispanaklı Kiş
Hdabla | © 2025 |