Et Tadında Patlıcan Yemeği
Et Tadında Patlıcan Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- 3 büyük uzunluk domates
- 1 kilo patlıcan
- 1 adet büyük uzunluk kuru soğan
- 4 adet yeşil biber
- Yarım yemek kaşığı salça
- 3 diş sarımsak
- Yeterince sıvı yağ
- Sağlığınıza nazaran tuz
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
Patlıcanları kızartmak için :
- Yeterince sıvı yağ
Et Tadında Patlıcan Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patlıcanlar yıkanıp fotograftaki üzere kabukları alacalı soyulur. Fotoğraftaki üzere uç kısmına bıçak yardımıyla artı formunda kesilir uygun bir kaba suya ıslatılır.
- Uygun bir tavaya biberler uzun uzun dilinip biraz yağda sotelenir uzun, uzun dogradıgımız soğan eklenir kavurulur.
- Küp formunda doğradığımız domatezler eklenir karıştırılır.
- Tuz, tozbiber, karabiber ek edip orta harlı ateşte domatezler yumusayana kadar pişirilir. Ocaktan alınır.
- Suda ıslattığımız patlıcanlar süzulür.
- Uygun bir tavaya gereğince sıvı yağ alınır ( çok olmasın az yağlı olsun )fotoğraftaki üzere her tarafi çevirerek denetimli kızartılır.
- Kızaran patlıcanlar hazırlanan domatesli tavanin üzerine sıralanır tavanın kapağı kapatılır orta harlı ateşte pişirilir.
- Patlıcanlar kızardığı için çabuk pişecektir 10 dk da pişirilir servise hazır afiyet olsun⚘ denemelisiniz buşekilde pişirilen patlıcan yemeği çok lezzetli oluyor et tadinda isteğe nazaran kıymada kullanabilirsiniz.
Et Tadında Patlıcan Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














