Et Kavurma (Lokum Gibi)
Et Kavurma (Lokum Gibi) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kilogram kuzu ya da dana eti kavurmalık doğranmış (kuşbaşından biraz daha küçük)
- 100 gram kadar kuyruk ya da iç yağ
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı kaya tuzu
Et Kavurma (Lokum Gibi) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tenceremize ocağa koyalım içine kuyruk yağlarımızı ek edelim yağlar eriyip, kahverengine dönünceye kadar kavuruyoruz lakin dikkat edin yağ yanmasın.
- Yağının rengi değiştiği an doğranmış etlerimizi tencereye ek ediyoruz bir iki çeşit karıştırıp zeytinyağını ek ediyoruz, tencerenin kapağını kapatıyoruz.
- Etler evvel su salacak orta ara denetim ediyoruz su bitip tekrar yağ kaldığında kapağını açıp tuzunu atıp denetimli bir halde başından ayrılmadan etlerin hafif kızarmasını bekliyoruz.
- Daha sonra konserve kavanozlarına koyup, sıcak bir formda ağzını kapatıp, buzdolabında uzun müddet koruma edebilirsiniz ya da çabucak sıcak sıcak tüketebilirsiniz afiyet olsun.
- Etin ölçüsüne nazaran pişme mühleti değişebilir. Pişme mühleti 30 yada 45 dakikayı buluyor lakin doğal etlerin ölçüsü ve ocağın alevi kıymetli onun için denetimli olmamız gerekir.
Et Kavurma (Lokum Gibi) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










