Et Kavurma

Et Kavurma Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg kuş başı doğranmış dana eti
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 3-4 diş sarımsak
  • 2 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Tuz

Et Kavurma Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tencereye sıvı yağı alın ve tereyağını ekleyip eritin.
  2. Kuşbaşı etleri tencereye ekleyin, suyunu salıp çekene kadar kavurun.
  3. İnce doğranmış sarımsakları ve kekiği etlere ekleyip karıştırın.
  4. Soğanı soyup bütün hâlde tencereye ek edin.
  5. Üzerine yarım su bardağı su ekleyin ve tencerenin kapağını kapatın.
  6. Kısık ateşte etler yumuşayıncaya ve suyu çekilene kadar pişirin.
  7. Tuz ile tatlandırıp sıcak servis edin.

Et Kavurma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bostan Kebabı
Tavuk Sote
Açma Tarifi
Yalancı Su Böreği – Pratik Su Böreği Tarifi
Fırında Palamut
Kemalpaşalı Tavuk Göğsü
Hdabla | © 2025 |