Erzurum Ketesi

Erzurum Ketesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su (sıcak olursa mayayı yakar)
  • 1 paket yaş maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 adet yumurta ( ikisinin sarısı üzeri için )
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 150 gram tereyağ yahut margarin (eritilecek)
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

İç harcı için;

  • 150 gram tereyağ
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 4 su bardağına yakın un ( topaklanma olana kadar )

İçine sürmek için yağ karışımı;

  • 150 gram tereyağ yahut margarin
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Üzerine sürmek için;

  • 2 yumurta sarısı

Erzurum Ketesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle maya, şeker ,sütü karıştırma kabında karıştırıyoruz, süt ılık olacak (maya kabarınca ılık suyu ekliyoruz) mayayı kabarmaya bırakıyoruz.
  2. Bu ortada un ve yağı kavuruyoruz, fotoğraf ekliyorum kavurma rengi bu biçim olacak kavurduğumuz una en son tuz ekleyip soğumaya bırakıyoruz.
  3. Kabaran gerece tek tek kalan yumurta beyazı, yağ ,su, tuz ,yoğurdu ekliyoruz güzelce karıştırıyoruz ,sonra unu aldığı kadar ekliyoruz kabartma tozunu bu etapta ekliyoruz.
  4. Güzelce yoğurduğumuz hamuru sarıp mayalanmaya bırakıyoruz.
  5. Hafif kabarınca hamura sıvı ve katı yağı karıştırıp tekrar yoğuruyoruz tekrar mayalanmaya bırakıyoruz ,ben burda yağın yarısını katlara sürmek için ayırdım.
  6. Tekrar mayalanan hamurdan bezeler alıp üzerini örtüyorum mezeden alıp hamuru istediğiniz büyüklükte açın ortasına yağ sürün sonra kavurduğumuz yağlı undan serpiyoruz bir ucundan rulo biçiminde sarıyoruz fotoğraflarda ekledim 😃.
  7. İster rulo biçimiyle bastırıp tepsiye yayın isterseniz dilim dilim kesip bastırarak küçük küçük yapın size kalmış üzerine yumurta sarısı sürün çatalla form verin.
  8. 180 derecede fırına yollayın🤣.
  9. İçine isteğiniz malzemeyi koyabilirsiniz ben Erzurum ketesini çok seviyorum o yüzden bu biçimde yaptım .
  10. Güzelce pişirin afiyetle yenir çokta hoş oldu. (ilk kere yaptım bence çok hoş olmuş 😃).

Erzurum Ketesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Kumlu Pasta
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tuzlu Kek
Gofret Kurabiye
Nohutlu Karnabahar
Zeytinyağlı Enginar
Sütlü Çiğ Börek
Dolgulu Limonlu Kurabiye
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet