Erikli Pasta

Erikli Pasta Tanımı İçin Malzemeler

Alt tabanı için;

  • 100 gram tereyağ (oda sıcaklığında )
  • 200 gram un (1,5 su bardağı)
  • 100 gram şeker (1 çay bardağı )
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu

Kreması için;

  • 2 paket vanilyalı puding
  • 750 ml süt
  • 1 çay bardağı şeker

Üzerine için;

  • 12-15 adet mürdüm eriği

Üzerine kırıntısı için;

  • 90 gram tereyağ (soğuk olacak
  • 1 çay bardağı şeker
  • 170 gram un (1 su bardağı artı iki yemek kaşığı kadar

(200 ml bardak ölçüsü ile)

Erikli Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Alt tabanı için gerekli olan tüm materyalleri güzelce yoğurun 26 sm kalıbınızın tabanına yağlı kağıt serin yan kısımlarını tereyağı ile yağlayın.
  2. Hamuru kek kalıbına alın elinizle eşit formda yayın kenar kısımlarını üste hakikat yükseltin ve buzdolabına kaldırın.
  3. Kreması için süt şeker ve puding uygun bir tencere alıp daima karıştırarak kaynatıp kenara alın beş dakika kadar dinlendirin.
  4. Bu üzerine ortada kırıntısı için gerekli materyalleri bir kabın içinde parmak uçlarınız ile ufalana kadar yoğurun.
  5. Erikleri dörde bölüp çekirdeklerini çıkartıp dörde bölün.
  6. Buzdolabından hamuru çıkartıp üzerine pudingi döküp düzleştirin üzerine erikleri sıralayın üzerine kırıntıları serpiştirin .
  7. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 50 dakika kadar pişirin afiyet olsun 😋.

Erikli Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Biber Dolması
Sirkencübin Şerbeti
Beş Çayı Gün Masamız
Eğlenceli Koyun Kurabiyeler (Ak Koyun Kara Koyun)
Havuçlu Cevizli Kek
Çeşm-i Nigar Çorbası
Hdabla | © 2024 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet