Erikli Pasta

Erikli Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Alt tabanı için;
- 100 gram tereyağ (oda sıcaklığında )
- 200 gram un (1,5 su bardağı)
- 100 gram şeker (1 çay bardağı )
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Kreması için;
- 2 paket vanilyalı puding
- 750 ml süt
- 1 çay bardağı şeker
Üzerine için;
- 12-15 adet mürdüm eriği
Üzerine kırıntısı için;
- 90 gram tereyağ (soğuk olacak
- 1 çay bardağı şeker
- 170 gram un (1 su bardağı artı iki yemek kaşığı kadar
(200 ml bardak ölçüsü ile)
Erikli Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Alt tabanı için gerekli olan tüm materyalleri güzelce yoğurun 26 sm kalıbınızın tabanına yağlı kağıt serin yan kısımlarını tereyağı ile yağlayın.
- Hamuru kek kalıbına alın elinizle eşit formda yayın kenar kısımlarını üste hakikat yükseltin ve buzdolabına kaldırın.
- Kreması için süt şeker ve puding uygun bir tencere alıp daima karıştırarak kaynatıp kenara alın beş dakika kadar dinlendirin.
- Bu üzerine ortada kırıntısı için gerekli materyalleri bir kabın içinde parmak uçlarınız ile ufalana kadar yoğurun.
- Erikleri dörde bölüp çekirdeklerini çıkartıp dörde bölün.
- Buzdolabından hamuru çıkartıp üzerine pudingi döküp düzleştirin üzerine erikleri sıralayın üzerine kırıntıları serpiştirin .
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 50 dakika kadar pişirin afiyet olsun 😋.
Erikli Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












