Erikli Kek

Erikli Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı şeker
  • 1’er paket vanilin
  • 1 pk kabartma tozu
  • 8 -10 adet büyük anjelik erik (küçükse artırabilirsiniz)

Üzerine süsleme için;

  • Badem
  • Ceviz
  • Fındık

Erikli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Keki için kabımıza yumurta ve şekeri alalım evvel düşük devranda sonra hızlandırarak 5 dakika kadar çırpalım.
  2. Daha sonra sırasıyla ve sıvı yağ ve süt ekleyelim.
  3. En son kuru gereçleri de kek harcına ekleyelim ve nazikçe çırpalım.
  4. Kek kabını yağlayıp harcımızı dökelim.
  5. Üzeri için erikleri dört kesime bölerek kek harcının üzerine dizelim.
  6. Son olarak üzerine badem ya da fındık varsa sar pişirelim yoksa kaide değil.
  7. 160 derece fırında 30 dakika kadar pişirdim ben. Fırına nazaran değişkenlik gösterebilir kürdan testi yaparak pişip pişmeğini denetim edebilirsiniz.

Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Ben küçük borcama nazaran yaptım büyük borcam için gereçleri iki katına çıkarabilirsiniz.

Erikli Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kereviz Çorbası
Pratik Domates Çorbası
Pişmeyen Kabak Salatası
Tavuklu Bazlama Tarifi (Videolu)
Kurutulmuş Domatesli Kremalı Tavuk Tarifi
Yumuşacık Tereyagli Açmalar
Hdabla | © 2024 |