Erik Tava

Erik Tava Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg kuzu kuşbaşı
- Yarım paket bizim yağ
- 8 baş sarımsak
- 1 kg erik
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı pul biber
- 2 su bardağı sıcak su
Erik Tava Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kuşbaşı etler ağzı kapalı bi biçimde kendi suyunda pişirilir (suyunu çekene kadar).
- Sonra yarım paket yağ (bizim) eklenir.
- Eriyince yarım çay bardağı sıvı yağ+zeytin yağ eklenir.
- 1 yemek kaşığı domates + yarım yemek kaşığı biber salçası suda ezip eklenir çiğliği gidene kadar pişirilir (et parlak oluyor).
- Erik ve kabuğu soyulmamış sarımsağı tavaya ekleyip etlerle harmanlayıp tepsiye alınır.
- En son üstüne 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı karabiber, 1 yemek kaşığı pul biber eklenip akabinde 2. su bardağı sıcak su konur.
- Fırını 250 derece de ısıtılıp yemek kaynayınca 200e indirilir yavaş yavaş denetimli pişirilir.
- Etleri ve erikleri denetimli biçimde karşıt çevirip kızartırız (suyu çok çekmesin sulu da olmasın).
- Birkaç saat dinlendirilir afiyetle yenilir.
Erik Tava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







