Enginarlı Pilav (Bahar Pilavı)
Enginarlı Pilav (Bahar Pilavı) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet küçük uzunluk soğan
- 1 adet havuç
- 1 çay bardağı bezelye
- 2 adet enginar çanağı
- 1.5 su bardağı pilavlık pirinç
- 425 ml sıcak su (2 su bardağı + bardağın yarısından az)
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- Tuz
Üzeri için;
- Nane
- Dereotu
Çay bardağı ölçüsü 100 ml Su bardağı ölçüsü 200 ml
Enginarlı Pilav (Bahar Pilavı) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Soğanımı zeytinyağında kavurdum. Üzerine havuçlarımı döktüm onları da kavurdum.
- Bezelye ve enginarlarımı da sırasıyla döküp kavurdum.
- Bu süreçleri kısık ateşte ve biraz uzun periyodik yaptım zira sebzelerim çiğdi. En son kavurduğum sebzelerimin üzerine yıkadığım pirinçlerimi döktüm ve tereyağını ekleyip kavurdum.
- Tereyağ eriyince üzerine sıcak su ve tuz ekledim.
- Pilavım suyunu çekip pişince 10 dk demlenmesi için üzerine pak bir bez örtüp kenara aldım.
- Üzeri için; doğradığım dereotu ve taze naneyi içine ekleyip, karıştırdım.
- Dilerseniz limon sıkabilirsiniz, ben yalnızca nane yapraklarıyla servis ettim. Deneyeceklere şimdiden afiyet şifa olsun, lezzetli günler dilerim💖
Enginarlı Pilav (Bahar Pilavı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














