Enginarlı Pilav
Enginarlı Pilav Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet enginar
- 1 şu bardağı basmati pirinçi
- 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
- 1 büyük uzunluk kuru soğan
- 1 limonun suyu ve 1 limonun kabuğu
- 2 kol yeşil soğan
- 10 kısım dereotu
- 1 tatlı kaşığı tuz
Enginarlı Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yemeklik doğranan soğan zeytinyağında kavrulur.
- 10 dakika sıcak suda haşlanan enginarlar dilimlenir ve soğanlarin üzerine eklenir.
- 2-3 dakika kavrulur.
- Yıkanan pirinçler ve tuz ek edilip 2-3 dakika daha kavrulur.
- Pilava limonun kabuğu ve limonun suyu ile birlikte 2 su bardağı kaynar su eklenerek pişirilir.
- Pilav suyunu çekince ince ince kıyılmış dereotu ve yeşil soğan eklenerek karıştırılır ve servis edilir. Afiyet olsun.
Enginarlı Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












