Enginarlı Pilav

Enginarlı Pilav Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet enginar
  • 1 şu bardağı basmati pirinçi
  • 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
  • 1 büyük uzunluk kuru soğan
  • 1 limonun suyu ve 1 limonun kabuğu
  • 2 kol yeşil soğan
  • 10 kısım dereotu
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Enginarlı Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yemeklik doğranan soğan zeytinyağında kavrulur.
  2. 10 dakika sıcak suda haşlanan enginarlar dilimlenir ve soğanlarin üzerine eklenir.
  3. 2-3 dakika kavrulur.
  4. Yıkanan pirinçler ve tuz ek edilip 2-3 dakika daha kavrulur.
  5. Pilava limonun kabuğu ve limonun suyu ile birlikte 2 su bardağı kaynar su eklenerek pişirilir.
  6. Pilav suyunu çekince ince ince kıyılmış dereotu ve yeşil soğan eklenerek karıştırılır ve servis edilir. Afiyet olsun.

Enginarlı Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tavuk Ciğer Tarifi
Kıymalı Kaşarlı Sarma Börek
Tereyağlı Susamlı Çubuk Kurabiye
Hızlı Sufle
El Açması Gözleme
Ispanaklı Mantarlı Pizza
Hdabla | © 2025 |