Enginarlı Pilav

Enginarlı Pilav Tanımı İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı basmati pirinç
- 1 adet soğan
- 4 çanak enginar
- Garnitür (havuç,bezelye,patates)
- 4 yemek kaşığı zeytinyağ
- Tuz
- Karabiber
- Dereotu
- Su
Enginarlı Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?
- Enginarları limonlu suda yıkayıp ince uzun keselim.
- Bu sırada soğanı doğrayıp sıvı yağ da çevirelim ,iyice rengi dönen soğanın üzerine doğradığımız enginarları bırakalım.
- İyice kavurduktan sonra garnitürünü ekleyip birkaç çevirmeden sonra yıkayıp süzdüğümüz pirinçi ekleyelim.
- Tuz ,karabiber ekleyip üzerini geçecek kadar kaynar su ekleyelim.
- Altını evvel yüksek sonra suyu çektikçe kısıkta bırakalım.
- Kontrollü pişirmeye devam edelim, büsbütün suyunu çekince dereotu doğrayabilirsiniz.
- Üzerine zeytinyağı gezdirip dinlenmeye bırakabilirsiniz. Afiyetle.
Enginarlı Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


