Enginarlı Bahar Pilavı

Enginarlı Bahar Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 4 adet göbek enginar
  • 2 adet havuç
  • 4 kısım taze soğan
  • Yarım demet dere otu
  • 1 bardak pirinç
  • 1 buçuk tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Çeyrek çay kaşığı karabiber
  • 2 su bardağı kaynamış su

Enginarlı Bahar Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle enginarlarımızı limonlu suda 10 dakika bekletelim ve daha sonra beklettiğimiz limonlu suyla enginarlarımızı haşlayalım.
  2. Zeytinyağımızı tenceremize alalım. Rendelediğimiz havuçları yağa atalım ve kavurmaya başlayalım. Üzerine doğradımız taze soğanların beyaz kısmını ve dereotumuzun yarısını ekleyip kavurmaya devam edelim.
  3. Daha sonra haşlanan enginarlarımızı haşlanmış olduğu limon suyuyla (sudan az az alarak) birlikte kepçe yardımıyla tenceremize alıp kavurmaya başlayalım.
  4. Biraz kavrulduktan sonra baharatlarımızı şekeri ve tuzu ekleyelim suyunu çekip yağıyla kalana kadar pişirelim. Ağır ateşte pişen zeytinyağlılar daha hoş olur vaktiniz olursa o denli yapabilirsiniz.
  5. Yıkadığımız pirinçleri tenceremize alalım ve 5 dakika kadar ağır ateşte daima birlikte kavuralım. Kaynattığımız suyu pirinçlerinizi pişirdiğiniz ölçüye yahut göz kararınıza nazaran ekleyelim. Ben bir buçuk bardak kullandım.
  6. Suyu ekledikten sonra taze soğanın yeşil kısımlarını ve kalan dereotunu da yemeğimize ekleyelim ve altı en kısıkta kapağı kapalı halde pişmeye bırakalım.
  7. Pişen yemeği havlu kâğıt yahut bez yardımıyla nemini alıp dinlendirelim. Ve yemeğimiz hazır. Mis üzere bahar pilavımız hazır. Hepimize afiyet olsun♥️.

Enginarlı Bahar Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yaz Salatası Tarifi
Fıstık Ezmeli Hurma
Barbunya Pilaki
Kaytaz Böreği
Acıbadem Kurabiyesi
Glutensiz Havuçlu Kek
Hdabla | © 2025 |