Enginarlı Bahar Pilavı
Enginarlı Bahar Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 4 adet göbek enginar
- 2 adet havuç
- 4 kısım taze soğan
- Yarım demet dere otu
- 1 bardak pirinç
- 1 buçuk tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- Çeyrek çay kaşığı karabiber
- 2 su bardağı kaynamış su
Enginarlı Bahar Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle enginarlarımızı limonlu suda 10 dakika bekletelim ve daha sonra beklettiğimiz limonlu suyla enginarlarımızı haşlayalım.
- Zeytinyağımızı tenceremize alalım. Rendelediğimiz havuçları yağa atalım ve kavurmaya başlayalım. Üzerine doğradımız taze soğanların beyaz kısmını ve dereotumuzun yarısını ekleyip kavurmaya devam edelim.
- Daha sonra haşlanan enginarlarımızı haşlanmış olduğu limon suyuyla (sudan az az alarak) birlikte kepçe yardımıyla tenceremize alıp kavurmaya başlayalım.
- Biraz kavrulduktan sonra baharatlarımızı şekeri ve tuzu ekleyelim suyunu çekip yağıyla kalana kadar pişirelim. Ağır ateşte pişen zeytinyağlılar daha hoş olur vaktiniz olursa o denli yapabilirsiniz.
- Yıkadığımız pirinçleri tenceremize alalım ve 5 dakika kadar ağır ateşte daima birlikte kavuralım. Kaynattığımız suyu pirinçlerinizi pişirdiğiniz ölçüye yahut göz kararınıza nazaran ekleyelim. Ben bir buçuk bardak kullandım.
- Suyu ekledikten sonra taze soğanın yeşil kısımlarını ve kalan dereotunu da yemeğimize ekleyelim ve altı en kısıkta kapağı kapalı halde pişmeye bırakalım.
- Pişen yemeği havlu kâğıt yahut bez yardımıyla nemini alıp dinlendirelim. Ve yemeğimiz hazır. Mis üzere bahar pilavımız hazır. Hepimize afiyet olsun♥️.
Enginarlı Bahar Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









