Enginar Mezesi

Enginar Mezesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 5-6 adet çanak enginar
  • 5-6 yemek kaşığı zeytinyağ
  • Yarım kuru kırmızı soğan
  • 1-2 adet kapya biber
  • 1 adet limon suyu
  • Yarım demet dereotu
  • Tuz

Enginar Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Soğanı yarım ay biçiminde doğrayıp tavaya alalım. Kapya biberleri de jülyen doğrayalım. Tuz ekleyelim. Tavada zeytinyağ ile soteleyelim.
  2. Sotelediğimiz soğan ve biberin üstüne ince ince doğradığımız enginarları ekleyelim. Yarım limon sıkıp yarım su bardağı kadar da su ekleyelim. Kapağını kapatıp, orta ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.
  3. İnce doğranan dereotu yarım limon suyu isteğe nazaran ve zeytinyağı biraz daha eklenebilir. Afiyet olsun.

Enginar Mezesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sütlaç
Kar Topu (Bayat Kek Ve Bisküvi Değerlendirme)
Berliner (Frambuaz Soslu)
Çikolatalı Kurabiye
Yufkadan Çıtır Mantı (Patatesli)
Çikolatalı Ve Fıstıklı Kurabiye
Hdabla | © 2025 |