Enginar Mezesi
Enginar Mezesi Tanımı İçin Malzemeler
- 5-6 adet çanak enginar
- 5-6 yemek kaşığı zeytinyağ
- Yarım kuru kırmızı soğan
- 1-2 adet kapya biber
- 1 adet limon suyu
- Yarım demet dereotu
- Tuz
Enginar Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Soğanı yarım ay biçiminde doğrayıp tavaya alalım. Kapya biberleri de jülyen doğrayalım. Tuz ekleyelim. Tavada zeytinyağ ile soteleyelim.
- Sotelediğimiz soğan ve biberin üstüne ince ince doğradığımız enginarları ekleyelim. Yarım limon sıkıp yarım su bardağı kadar da su ekleyelim. Kapağını kapatıp, orta ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.
- İnce doğranan dereotu yarım limon suyu isteğe nazaran ve zeytinyağı biraz daha eklenebilir. Afiyet olsun.
Enginar Mezesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







