Enfes Yağ Çekmeyen Pişi

Enfes Yağ Çekmeyen Pişi Tanımı İçin Malzemeler

Hamur için

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 2 instant maya 10 gram
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kalığı tuz
  • 5 su bardağı un

Kızartmak için

  • Sıvı yağ

Enfes Yağ Çekmeyen Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel su süt şeker ve mayayı uygun bir yoğurma kabına alalım sonra 10 dakika mayanın kabarmasını bekleyelim.
  2. Yavaş yavaş unu tuzu ek edelim yumuşacık bir hamur elde edeceğiz sonra en az 1 saat mayalandıralım.
  3. Sonra hamurumuzu eşit bezeler haline getirelim ( 15 beze çıkıyor) tabi bezelerin büyüklük küçüklüğüne nazaran sonra bir beze alış yağla parmak uçlarımızla açalım ortasına bir delik açıp kızgın yağda gerili önlü pişirelim.
  4. Pişen pişilerimizi servis tabağına alalım afiyet olsun 😋😋😋.

Enfes Yağ Çekmeyen Pişi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sebzeli Tavuk (8+ Ay)
Pizza
Tiramisu Cream Iced Coffee (Tiramisu Kremalı Buzlu Kahve)
Fırında Soslu Patates Kızartması
Anjelik Erik Marmelatı
Antep Fıstıklı Ve Karidesli Spagetti
Hdabla | © 2025 |