Enfes Yağ Çekmeyen Pişi

Enfes Yağ Çekmeyen Pişi Tanımı İçin Malzemeler
Hamur için
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 2 instant maya 10 gram
- 2 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kalığı tuz
- 5 su bardağı un
Kızartmak için
- Sıvı yağ
Enfes Yağ Çekmeyen Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel su süt şeker ve mayayı uygun bir yoğurma kabına alalım sonra 10 dakika mayanın kabarmasını bekleyelim.
- Yavaş yavaş unu tuzu ek edelim yumuşacık bir hamur elde edeceğiz sonra en az 1 saat mayalandıralım.
- Sonra hamurumuzu eşit bezeler haline getirelim ( 15 beze çıkıyor) tabi bezelerin büyüklük küçüklüğüne nazaran sonra bir beze alış yağla parmak uçlarımızla açalım ortasına bir delik açıp kızgın yağda gerili önlü pişirelim.
- Pişen pişilerimizi servis tabağına alalım afiyet olsun 😋😋😋.
Enfes Yağ Çekmeyen Pişi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










