Enfes Tavuk Şinitzel Tarifi

Enfes Tavuk Şinitzel Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 kesim tavuk bonfile
  • 2 adet yumurta
  • Galeta unu
  • Un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

Enfes Tavuk Şinitzel Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavuk bonfileyi fileto bıçağı varsa onunla yoksa kendiniz olağan bıçakla ortadan ikiye ayırabilirsiniz.
  2. Tezgaha buzdolabı poşetini açalım ve üzerine tavuk filetoyu yerleştirerek tekrar üzerini buzdolabı poşeti ile kapatalım. Et döveceği ile filetomuzun her iki tarafını da güzelce inceltelim. Öteki tavuk etlerine de birebir süreci uygulayalım.
  3. Tavukların üzerini kaplamak için yayvan bir tabak içerisine yumurtaları alalım, üzerine tuz ve karabiberi ekleyerek güzelce çırpalım.
  4. Tavukların iki yüzünü evvel una akabinde yumurtaya son olarak da galeta ununa batıralım. Tüm tavuklara sırası ile tıpkı süreci uygulayalım.
  5. Öncelikle tavaya sıvı yağı alarak kızdıralım. Akabinde hazırladığımız tavuk filetoları yağda güzelce kızartalım. Bu kademede çevirmeyi unutmayalım. 11. Kızaran şinitzellerimizi servis tabağına alalım. Sıcak sıcak servis edelim. Afiyet olsun😊

Enfes Tavuk Şinitzel Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fit Puding
Midyeli Pilav
Sebzeli Tavuk Çorbası
Kolay Kıymalı Pide
Mısır Gevrekli Kurabiye
Zeytinyağlı Taze Fasulye
Hdabla | © 2025 |