Enfes Su Böreği
Enfes Su Böreği Tanımı İçin Malzemeler
- 8 adet yumurta
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
- 4,5 su bardağı un
- 100 gram çeçil peyniri
- 100 gram tam yağlı beyaz peynir
- 100 gram tuzsuz köy peyniri
- 250 gram tereyağı
Enfes Su Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel önce hamurumuzu yoğuralım çok sert olmayan bir hamur elde edelim, yoğurduğumuz hamuru 20 dakika dinlendirelim.
- Hamurumuz dinlenirken peynirlerimizi derince bir kapta karıştıralım.
- Sonra dinlemiş hamurumuzdan 8 tane yuvarlak bezeler yapalım ve tepsi boyutunda un kullanarak açalım pak bir örtü üzerine sırasıyla açtığımız yufkalarımızı dizelim.
- Derince bir tencerede suyumuzu kaynatalım ve içine tuz atalım, öteki derince bir tencere ye de soğuk su koyalım fırın tepsimizi 1 buçuk çay bardağı sıvı yağ ile yağlayalım.
- Açtığımız yufkaları evvel sıcak suda 10 saniye kadar tutup, soğuk suyun içine koyuyoruz. Sonra suyunu süzüp, tepsiye yayıyoruz.
- Her yufkanın ortasına modül kesim tereyağ koyuyoruz. 4 yufkayı birebir halde tepsiye dizdikten sonra peynir karışımını güzelce yayıyoruz.
- Peynir karışımının üstüne başka 3 yufkayı da sıcak su ve soğuk su adımlarını takip ederek tepsiye koyuyoruz.
- En üstte olacak yufkayı su da bekletmeden tepsiye koyuyoruz. Tepsiyi ocakta en büyük göz ve başka orta gözü kısık ateşte olacak biçimde tepsiyi çevire çevire pişiriyoruz.
- Tepsisine altı piştikten sonra diğer bir tepsinin ardı yardımıyla böreğimizi birebir tepsi içine ter çevirip, tekrar ocakta çevire çevire pişiriyoruz.
Afiyet olsun.
Enfes Su Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








