Enfes Su Böreği

Enfes Su Böreği Tanımı İçin Malzemeler

  • 8 adet yumurta
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • 4,5 su bardağı un
  • 100 gram çeçil peyniri
  • 100 gram tam yağlı beyaz peynir
  • 100 gram tuzsuz köy peyniri
  • 250 gram tereyağı

Enfes Su Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel önce hamurumuzu yoğuralım çok sert olmayan bir hamur elde edelim, yoğurduğumuz hamuru 20 dakika dinlendirelim.
  2. Hamurumuz dinlenirken peynirlerimizi derince bir kapta karıştıralım.
  3. Sonra dinlemiş hamurumuzdan 8 tane yuvarlak bezeler yapalım ve tepsi boyutunda un kullanarak açalım pak bir örtü üzerine sırasıyla açtığımız yufkalarımızı dizelim.
  4. Derince bir tencerede suyumuzu kaynatalım ve içine tuz atalım, öteki derince bir tencere ye de soğuk su koyalım fırın tepsimizi 1 buçuk çay bardağı sıvı yağ ile yağlayalım.
  5. Açtığımız yufkaları evvel sıcak suda 10 saniye kadar tutup, soğuk suyun içine koyuyoruz. Sonra suyunu süzüp, tepsiye yayıyoruz.
  6. Her yufkanın ortasına modül kesim tereyağ koyuyoruz. 4 yufkayı birebir halde tepsiye dizdikten sonra peynir karışımını güzelce yayıyoruz.
  7. Peynir karışımının üstüne başka 3 yufkayı da sıcak su ve soğuk su adımlarını takip ederek tepsiye koyuyoruz.
  8. En üstte olacak yufkayı su da bekletmeden tepsiye koyuyoruz. Tepsiyi ocakta en büyük göz ve başka orta gözü kısık ateşte olacak biçimde tepsiyi çevire çevire pişiriyoruz.
  9. Tepsisine altı piştikten sonra diğer bir tepsinin ardı yardımıyla böreğimizi birebir tepsi içine ter çevirip, tekrar ocakta çevire çevire pişiriyoruz.

Afiyet olsun.

Enfes Su Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Frambuazlı Kek (Diğer Kekleri Unutun )
Lokanta Usulü Soğan Salatası
Doğal Ev Yapımı Pulbiber (Videolu)
Fırında Yağsız Kabak Mücver
Patates Garnitür Tarifi | Et Ve Balıkların Yanına Yakışan Muhteşem Lezzet (Videolu)
Zeytinyağli Enginar
Hdabla | © 2025 |