Enfes Hatay Usulü Dürüm

Enfes Hatay Metodu Dürüm Tanımı İçin Malzemeler
Sosu için;
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 adet domates püresi
- 2 çay kaşığı pul biber
- 2 çay kaşığı karabiber
- 2 çay kaşığı kimyon
- 2 çay kaşığı tarçın
- 2 çay kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 diş sarımsak
- 2 çay kaşığı kekik
- 1 su bardağı su
İç materyalleri için;
- 2 büyük uzunluk patates
- Yarım göbek marul
- 10 adet kornişon turşu
- 1 adet ince kıyılmış sumak ve limonlu soğan
Tavuk döner için;
- 1 adet tavuk göğsü
Enfes Hatay Tarzı Dürüm Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel iki büyük uzunluk patatesi kızartmak için kızartma tenceresinin içine koyalım ,bir öteki tencerenin içerisinde evvel salçayı ,yağda bir hoş kavuralım.
- Daha sonra sarımsağı ve baharatları ekleyelim .
- En son domates ve suyu ekleyip kaynayana kadar pişirelim .
- Kaynadıktan sonra altını kapatalım tavuğu bir çay bardağı su ile bir hoş haşlayalım.
- Haşlanan tavuğun üzerine sostan yarım yahut 1 çay bardağı kadar ekleyip bir hoş harmanlanana kadar tavuğu pişirelim.
- Daha sonra içine koyacağımız marulu ince ince kıyalım, kornişon turşuyu ince ince doğrayalım, tekrar birebir formda soğanları ince ince doğrayıp ,limon ve sumak ekleyelim.
- Bütün gereçler hazır olduktan sonra lavaşın içerisine hazırladığımız sostan her yerine eşit formda sürelim ve tüm materyalleri eşit ölçüde yayalım.
- Lavaşınızı ince olursa tutmak güç olabilir bunun için dışına alüminyum folyo sararak servis edebilirsiniz yemeye hazır afiyet olsun.
Enfes Hatay Tarzı Dürüm Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







