Enfes Balkabağı Tatlısı

Enfes Balkabağı Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 6 dilim balkabağı
  • 2 su bardağı şeker
  • Fındık
  • Dondurma

İsteğe nazaran;

  • Tahin
  • Kaymak

Enfes Balkabağı Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kabağın kabuklarını soyup 2-3 parmak genişliğinde dilediğiniz uzunlukta doğrayın.
  2. Doğradıktan sonra yıkayalım.
  3. Suyunu güzelce süzelim ve tencereye alalım. (pilav yaptığımız tencereler daha uygun olur)
  4. Kabakları tencereye aldıktan sonra üzerine 2 su bardağı şeker ekleyip 1 gece bekletelim.
  5. 1 gece bekleyen kabağı ocağa alalım ve orta ateşte yumuşayana kadar yavaş yavaş pişirelim.
  6. Piştikten sonra bir kenara alıp dinlendirelim.
  7. Dondurma, tahin yada kaymak ile servis edelim.
  8. Dondurma ve bol fındık çok yakışıyor. Deneyeceklere afiyet olsun ♥️.

Enfes Balkabağı Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Salçalı Erişte Çorbası
Seher Yeli Pastasi
Elmalı Poğaça Kurabiye
Browni Tarifi
Glutensiz Pırasa Böreği
Peynirli Poğaça
Hdabla | © 2024 |