En Pratik Haliyle Karnıyarık

En Pratik Haliyle Karnıyarık Tanımı İçin Malzemeler

  • 12 adet patlıcan küçük boy

İç harcı için;

  • 600 gram kıyma
  • 2 orta uzunluk domates
  • 2 yeşil biber
  • 1 kırmızı kapya biber
  • 1 büyük uzunluk kuru soğan
  • 4 diş sarımsak
  • Tuz
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Kekik
  • Sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 su bardağı su

Üzeri için;

  • 1 adet domates
  • 3 adet yeşil biber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı su

En Pratik Haliyle Karnıyarık Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle patlıcanları alacalı olarak soyuyoruz, patlıcanları ortalarına bıçakla çizik atıp fırça yardımıyla patlıcanları ağlıyoruz, akabinde patlıcanları fırına veriyoruz.
  2. İç harcı için öncelikle bir tavada 2 yemek kaşığı yağda kıymaları kavuruyoruz.
  3. Kavrulan kıymaya soğanları ek edip soğanlar pembeleşinceye kadar kavurmaya devam ediyoruz, akabinde sırayla biberler, sarımsak, domates, ve baharatları ekleyip daima birlikte kavuruyoruz.
  4. Kavrulan kıymalı harcı fırından çıkardığımız patlıcanların içine dolduruyoruz.
  5. Üzerlerine isteğe bağlı domates biber ekliyoruz, fırın kabına aldığımız karnıyarıkların üzerine salçalı su ek ediyoruz ve fırına veriyoruz. Hepinize afiyet olsun.

En Pratik Haliyle Karnıyarık Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Hamsi Kuşu
Kakolu Fındıklı Kek
Fesleğenli ,Tavuklu ,Mantarlı Enfes Makarna
Porsiyonluk Cheesecake (Videolu)
Havuçlu, Cevizli Kek
Tavada Kaşar Peynirli Haşlanmış Patates
Hdabla | © 2025 |