En Pratiğinden Kıymalı Patlıcan Yemeği

En Pratiğinden Kıymalı Patlıcan Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 100 gram kıyma
  • 5 adet orta uzunluk patlıcan
  • 1 adet kuru soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 3 adet domates
  • 2 adet sivri biber
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1,5 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası (yaz domatesi olduğu için salçayı az kullanıyoruz)
  • 2,5 su bardağı sıcak su (500 ml )
  • Birkaç kol maydanoz
  • Karabiber
  • Tuz
  • Pul biber

En Pratiğinden Kıymalı Patlıcan Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle patlıcanları alacalı soyup,doğrayarak üzerine bir tatlı kaşığı tuz atıp karıştırarak bir kenara alalım.
  2. Tencereye yağı ve kıymayı alalım kavurmaya başlayalım.
  3. Kıyma kavrulunca yemeklik doğranmış soğanı ekleyip,soğanlar yumuşayana kadar kavuralım.
  4. Üzerine salçasını ekleyip bir iki tıp karıştıralım.
  5. Ardından kabuğu soyulmuş yemeklik doğranmış domates ve biberi ,sarımsağı,tuzunu baharatları ek edelim.
  6. Tuzun içinde bekleyen patlıcanları su dolu kaba alalım,siyah suyu çıkacaktır, yıkayıp süzdürerek yemek tenceremize alalım.
  7. Kısık ateşte 5 dakika kavurup,sıcak suyunu ek ederek 10 dakika orta ateşte ,20 dk  kısık ateşte pişirelim ve üzerine ince kıyılmış maydanoz serpelim.

Mis üzere patlıcan yemeğimiz servise hazırdır. Afiyet olsun. 🥰🌹🌹.

En Pratiğinden Kıymalı Patlıcan Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırınsız Balkabaklı Cheescake
Elmalı Kurabiye
Yoğurtlu Elmalı Patates Salatası
Mini Milföy Kruvasan (Bol Çikolata ve Meyveli)
Baharatlı Omlet
Mantı Tarifi (Tam Tutan Tarif) (Videolu)
Hdabla | © 2025 |