En Kolayından Patates Böreği (1 Gün Önce Böreği)

En Kolayından Patates Böreği (1 Gün Evvel Böreği) Tanımı İçin Malzemeler
- 5 tane yufka
- 4 tane büyük patates
- 1 tane soğan
- 1 yemek kaşığı dolusu domates salçası
- 1 çay kaşığı silme karabiber
- Tuz
Sos için:
- 1 tane yumurta
- 1,5 su bardağı süt
- Yarım bardaktan az sıvı yağ
- 1 tane maden suyu
Üzeri için:
- 1 tane yumurta sarısı
- Çörek otu
- Susam
En Kolayından Patates Böreği (1 Gün Evvel Böreği) Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel patatesleri soyalım doğrayalım, haşlamaya bırakalım.
- Bir taraftan soğanımızı yağda kavuralım, salçamızı ekleyelim, patateslerimiz piştiğinde düzgünce ezelim.
- Sonra salçalı soğana ekleyelim uygunca kavuralım, tuzumuzu ,karabiberimizi ekleyelim, soğumaya bırakalım .
- Sonra tepsimizi alalım bir tane yufkayı tepsiye geniş bir halde yayalım öteki bir yufka alalım ortadan bölelim alt yere döşeyelim.
- Yaptığımız sütlü sosu güzelce her yere gelecek biçimde döküp yayalım .
- Sonra bir kat daha ekleyelim, yufkamızdan onu da soslayalım ,sonra patatesimizi eşit biçimde etrafa gelecek halde yayalım, kaşık yardımıyla sürelim.
- 1 yufka daha alalım ,onu da ortadan bölelim, bir kat daha patates koyalım sonra kalan yufka üzerine koyalım soslayalım.
- İlk başta yaydığımız yufkaları üzerini kapatacak biçimde kenarlardan kapatalım, kalan sosun yarısını dökelim ,etrafa yayalım.
- Sonra istediğimiz halde keselim kalan sosu da kestikten sonra dökelim dolapta bir gece bekletelim.
- Ertesi gün üzerine yumurta sarısı sürüp susam çörek otu dökebiliriz fırında 250 derecede denetimli bir formda pişirelim.
Not: bir gün evvelce yapılırsa börek daha lezzetli oluyor fakat yaptığınız gün pişiredebilirsiniz afiyet olsun.
En Kolayından Patates Böreği (1 Gün Evvel Böreği) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







