En Kolay Tavada Mini Lahmacun

En Kolay Tavada Küçük Lahmacun Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 paket kuru maya
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı şeker
  • 4 su bardağı un

İç harç için;

  • 400 gram kıyma
  • 2 çarliston biber
  • Yarım bağ maydanoz
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • Kıyma yağlı ise kullanmanıza gerek yok yağsız ise sıvı yağ kullanabilirsiniz.
  • 2 adet domates
  • 2 çorba kaşığı domates salçası

En Kolay Tavada Küçük Lahmacun Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İç harç materyallerini blenderdan bızlatıyoruz. Ben kıymayı da blendera atıyorum. Harmanlanması çok hoş oluyor.
  2. Ardından hamur için; maya, şeker ve suyu karıştırıyoruz ve azar azar unu ek ederek pürüzsüz yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
  3. Ben ceviz büyüklüğünde kesimlere ayırdım. Merdane yardımıyla incecik açıyoruz.
  4. Harcını yayıp, ben balık pişirme tavası kullandım. Art geriye kapağı kapalı halde güzelce kızarana kadar pişiriyoruz. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

En Kolay Tavada Küçük Lahmacun Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kivi Aromalı Kremalı Cevizli Kek
Sumaklı Soğan Salatası
Pankek
Susamlı Kurabiye
Kızartılmış Patlıcanlı Biberli Basmati Pirinç Pilavı
Çilekli Kek
Hdabla | © 2025 |