En Kolay Tavada Mini Lahmacun
En Kolay Tavada Küçük Lahmacun Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ılık su
- 1 paket kuru maya
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı şeker
- 4 su bardağı un
İç harç için;
- 400 gram kıyma
- 2 çarliston biber
- Yarım bağ maydanoz
- 2 diş sarımsak
- Tuz
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- Kıyma yağlı ise kullanmanıza gerek yok yağsız ise sıvı yağ kullanabilirsiniz.
- 2 adet domates
- 2 çorba kaşığı domates salçası
En Kolay Tavada Küçük Lahmacun Tanımı Nasıl Yapılır?
- İç harç materyallerini blenderdan bızlatıyoruz. Ben kıymayı da blendera atıyorum. Harmanlanması çok hoş oluyor.
- Ardından hamur için; maya, şeker ve suyu karıştırıyoruz ve azar azar unu ek ederek pürüzsüz yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
- Ben ceviz büyüklüğünde kesimlere ayırdım. Merdane yardımıyla incecik açıyoruz.
- Harcını yayıp, ben balık pişirme tavası kullandım. Art geriye kapağı kapalı halde güzelce kızarana kadar pişiriyoruz. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
En Kolay Tavada Küçük Lahmacun Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











