En Kolay Sütlü Muhallebi Tarifi– Annemin Tarif Defterinden

En Kolay Sütlü Muhallebi Tarifi– Annemin Tanım Defterinden İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta (mısır yahut buğday)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı (isteğe bağlı, parlaklık ve lezzet için)
  • 1 paket vanilin

En Kolay Sütlü Muhallebi Tarifi– Annemin Tanım Defterinden Nasıl Yapılır?

  1. Süt, şeker, un ve nişastayı tencereye alın. Tel çırpıcı ile pürüzsüz olana kadar karıştırın.
  2. Orta ateşte daima karıştırarak kıvam alana kadar pişirin.
  3. Kaynamaya başlayıp göz göz olunca 2–3 dakika daha karıştırın.
  4. Ocağı kapatınca vanilini ve istersen tereyağını ekleyin, karıştırın.
  5. Kaselere yahut kuplara paylaştırın. Oda sıcaklığına gelince buzdolabında 1–2 saat dinlendirin.
  6. Üzerine tarçın, hindistan cevizi, fındık ya da meyve ekleyerekte servis edebilirsiniz.

En Kolay Sütlü Muhallebi Tarifi– Annemin Tanım Defterinden Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çıtır Tavuk
Sebzeli Dağılmayan Köfte
Tavuklu Yufka Sarması
Enginar Mezesi
Sarımsak Soslu Kaşarlı Mantar
Pancarlı Yoğurt Mezesi (2 Malzemeyle Renkli Tarif)
Hdabla | © 2025 |