En Kolay Kornişon Turşu Tarifi
En Kolay Kornişon Turşu Tanımı İçin Malzemeler
- 2 kilo kornişon turşu
Her kavanoz için;
- 4 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı kaya tuzu
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı limon tuzu
- 1 çay bardağı üzüm yada elma sirkesi
- Üzerine geçecek kadar kaynar su
En Kolay Kornişon Turşu Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kornişonların uç kısımlarını bıçak ile kesip temizleyelim. Suda bekletip süzelim.
- 1 litrelik kavanozlara 4 diş sarımsak, daha sonra kornişonları ek edelim.
- Üzerine, kaya tuzu, şeker, limon tuzu, sirke ekleyip kaynar su ek edelim.
- Kavanozların kapaklarını kapatalım. Serin ve karanlık yerde 1 hafta bekletip afiyetle tüketebilirsiniz. Afiyet olsun 😋.
En Kolay Kornişon Turşu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













