En Kolay Kornişon Turşu Tarifi

En Kolay Kornişon Turşu Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 kilo kornişon turşu

Her kavanoz için;

  • 4 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı limon tuzu
  • 1 çay bardağı üzüm yada elma sirkesi
  • Üzerine geçecek kadar kaynar su

En Kolay Kornişon Turşu Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kornişonların uç kısımlarını bıçak ile kesip temizleyelim. Suda bekletip süzelim.
  2. 1 litrelik kavanozlara 4 diş sarımsak, daha sonra kornişonları ek edelim.
  3. Üzerine, kaya tuzu, şeker, limon tuzu, sirke ekleyip kaynar su ek edelim.
  4. Kavanozların kapaklarını kapatalım. Serin ve karanlık yerde 1 hafta bekletip afiyetle tüketebilirsiniz. Afiyet olsun 😋.

En Kolay Kornişon Turşu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bulut Tatlısı
Fakir Bayıldı- Cepte Dost Midede Şölen (Videolu)
Bal Kabaklı Un Helvası
Kalpli Kurabiye Tarifi
Meyveli Yaş Pasta
Çikolatalı Borcam Pastası
Hdabla | © 2025 |