En Kolay Açma Tarifi

En Kolay Açma Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta akı (sarılar üzerine)
- 1 paket instant maya
- 2 tepeleme yemek kaşığı şeker
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 7.5 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
Aralara sürmek için;
- 100 gram tereyağ
Üzeri için;
- Susam
- Çörekotu
- Haşhaş
Su bardağı ölçü: 200ml
Çay bardağı ölçü: 150ml
En Kolay Açma Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamuru için; yoğurma kabına su, süt, şeker, sıvı yağ, tuz ve mayayı alıp karıştıralım.
- Ardından azar azar un ekleyerek yoğurmaya başlayalım.
- Hafif ele yapışan yumuşak bir hamur olacak.
- Kıvam alan hamurun üzerini streçfilm ile kapatarak 1 saat mayalandıralım.
- Mayası gelen hamuru sıvı yağ ile yağladığımız tezgaha alıp elimizle dikdörtgen formunda açalım. (zaten kolay biçim alacaktır)
- Açtığımız hamura oda ısısındaki tereyağını her yerine gelecek biçimde sürelim.
- Ardından hamurun uzun tarafını ortaya katlayalım, karşı tarafını da üzerine katlayalım tekrar tereyağ sürelim ve yan kısımlarını da ortaya gerçek katlayıp tekrar elimizele açarak dikdörtgen hali verelim.
- Son biçimini alan hamura 2 parmak kalınlığında uzun şeritler keselim. Bu şeritleri 2 ye katlayıp buralım ve yuvarlak olacak formda birleştirelim.
- Tepsiye yerleştirilen hamurları 100 derecelik alt-üst ayarlı fırında 15 dk lık tepsi mayası için fırına gönderelim.
- 15 dk sonunda fırından çıkarıp ayırdığımız yumurta sarısını sürüp üzerine dileğiniz halde susam, çörekotu yahut haşhaş serpip 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
En Kolay Açma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











