En Çabuk Yeşil Erik Turşusu
En Çabuk Yeşil Erik Turşusu Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg. yeşil erik
- 1 çay bardağı üzüm sirkesi
- 7-8 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı turşuluk tuz
- 1 adet dilimlenmiş limon
- 1 lt. civarı kaynamakta olan içme suyu
En Çabuk Yeşil Erik Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?
- Erikleri güzelce yıkayalım iki adet bir kiloluk kavanoza sırasıyla dillenmiş limon, eriklerin bir kısmını ortalara 3-4 diş soyulmuş sarımsak koyarak fotoğraftaki üzere ağzına kadar dolduralım.
- Kavanozları doldurduktan sonra bir çay bardağı sirkeyi ikisine paylaştıralım birer yemek kaşığı turşu tuzu ekleyelim, kaynattığımız içme suyunu kaynar vaziyetteyken kavanozların ağzına kadar dolduralım, pak kapaklarla sıkıca kapatalım oda ısısında üç gün bekletelim.
- Üç gün sonunda yemeğe hazır olacaktır. Daha sonra için saklayacaksanız serin ve karanlık bir yere ya da buzdolabına kaldırabilirsiniz afiyet olsun 😋 🙋♀️🩷
En Çabuk Yeşil Erik Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














