En Basitinden Profiterol

En Kolayından Profiterol Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı su
  • 100 gram margarin
  • 3 adet yumurta (büyükse 2 adet)

Kreması için:

  • 500 ml süt
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta sarısı
  • Yarım çay kaşığı vanilya özü yahut 1 paket vanilin

Çikolata sosu için:

  • Hazır çikolata sosu

En Kolayından Profiterol Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk hamuru hazırlıyoruz. Yağ ve suyu bir tencerede eritip üzerine unu ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
  2. Ardından soğumaya bırakıyoruz orta ara yeniden karıştırın.
  3. Hamur soğurken kremamızı hazırlıyoruz. Tüm gereçleri tencereye alıp çırpıyoruz ve pişiriyoruz.
  4. Krema hazır olunca bir kaseye döküp üzerini streç ile örtüyoruz ki kabuk bağlamasın.
  5. Oda sıcaklığına gelince dolaba kaldırıyoruz ve soğutuyoruz.
  6. Hamura tek tek yumurtaları kırıp düzgünce karıştırıyoruz.
  7. Hafif akışkan bir kıvam alana dek bu formda yumurta ekliyoruz.
  8. Benim hamuruma 3 adet kâfi oldu.
  9. Ardından fırın tepsimize hamurlardan kaşık yardımı ile (1 yemek kaşığı) koyuyoruz.
  10. Toplam 19 adet beze elde ettim.
  11. 180 derece fırında 35-45 dk ortası pişmeye bırakın herkesin fırını farklı vakitlerde pişirebilir ben 40 dk da fırını kapattım.
  12. Pişen bezeleri soğumaya bırakın akabinde içlerini krema ile doldurun.
  13. En son çikolata sosunu hazırlıyoruz. Ben bezeler pişerken hazırladım. Hazır çikolata sosuna 2 su bardağı süt ekledim ve pişirdim.
  14. Piştikten sonra içine 4-5 adet buz attım ki kabuklanmasın.
  15. En son bezelerin üzerine çikolata sosunu gezdirip servise hazırlıyoruz.Afiyet olsun:).

En Kolayından Profiterol Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Coco Dream
Saray Sarması
Portakallı / Damla Çikolatalı Kurabiye
Lor Peynir Dolgulu Biber Kızartması
İncirli Muhallebi
Un Helvası Tarifi | Tam Ölçülü , Şerbeti Tam Kıvamında (Videolu)
Hdabla | © 2025 |