Elti Boğan
Elti Boğan Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket margarin
- 2 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 adet kabartma tozu
- 4 yemek kaşığı çörek otu
- Aldığı kadar un
Elti Boğan Tanımı Nasıl Yapılır?
- 1 paket oda sıcaklığında margarin, iki adet akı, bir yemek kaşığı sirke, bir tatlı kaşığı tuz, bir yemek kaşığı şeker, bir su bardağı sıvı yağ, bir adet kabartma tozu, bir su bardağı çörek otu ve unu karıştırıp yumuşak ele yapışmayan hamur elde edelim.
- Daha sonra küçük kesimler koparıp elimizle yuvarlayalım.
- Yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı yerleştirelim ve çatalla hepsinin üzerine çizik atalım.
- Daha sonra yumurtanın sarısını üzerine sürüp evvelce işitilmiş 170°’de fırında pişirelim, afiyet olsun
Elti Boğan Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








