Elti Boğan

Elti Boğan Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket margarin
  • 2 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet kabartma tozu
  • 4 yemek kaşığı çörek otu
  • Aldığı kadar un

Elti Boğan Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 1 paket oda sıcaklığında margarin, iki adet akı, bir yemek kaşığı sirke, bir tatlı kaşığı tuz, bir yemek kaşığı şeker, bir su bardağı sıvı yağ, bir adet kabartma tozu, bir su bardağı çörek otu ve unu karıştırıp yumuşak ele yapışmayan hamur elde edelim.
  2. Daha sonra küçük kesimler koparıp elimizle yuvarlayalım.
  3. Yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı yerleştirelim ve çatalla hepsinin üzerine çizik atalım.
  4. Daha sonra yumurtanın sarısını üzerine sürüp evvelce işitilmiş 170°’de fırında pişirelim, afiyet olsun

Elti Boğan Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Karamel Sos
Peynirli Pankek
En Kolay Tantuni
Garnitürlü Salata (Çok Kolay Lezzetli)
Fırında Kızartmadan Halka Patlıcanlı Soslu Köfte
Vitamin Deposu Gün Salatası
Hdabla | © 2025 |