Elmas Kurabiye (Kıyır Kıyır)

Elmas Kurabiye (Kıyır Kıyır) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı sıvı yağ (ayçiçek)
- 1 çay bardağı zeytinyağ
- 3 yemek kaşığı tepeleme tereyağ (yumuşak)
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 adet yumurta
- 1 pk vanilya
- 1/2 (yarım) çay kaşığı kabartma tozu
- 4 yemek kaşığı kakao
- Alabildiği kadar un
Bulamak için:
- Toz şeker
Süslemek için:
- Kahvaltılık çikolata yahut kuvertür çikolata
Elmas Kurabiye (Kıyır Kıyır) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yağlar(ayçiçek,zeytinyağı, tereyağ) ve pudra şekeri karıştırma kabına alınır düzgünce karıştırılır.
- Ardından yumurta da konularak karıştırmaya devam edilir.
- Daha sonra nişasta vanilya kabartma tozu ve kakao da eklenerek karıştırılır.
- En son un yavaş yavas eklenerek yumuşacık ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
- Daha sonra minik toplar yapılıp toz şekere bulanıp tepsiye dizilir.
- Tahta oklava yahut tahta kaşık gerisiyle kurabiyenin üstüne hafif bastırılır.
- 175 derece alt üst ayarlı (fansız) evvelden ısıtılmış fırınının orta rafında 20-25 dk denetim edilerek pişirilir.
- Pişen kurabiyeler soğuyana kadar bekletilir.
- Soğuyan kurabiyeleri ister kahvaltılık çikolata koyarak servis edin, isterseniz de kuvertur çikolata eritip süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Elmas Kurabiye (Kıyır Kıyır) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






