Elmas Kurabiye

Elmas Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram yumuşak margarin ya da tereyağı
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • Yarım su bardağı nişasta
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 2.5 -3 su bardağı un (kıvam alana kadar)

Üzeri için;

  • Yarım su bardağı toz şeker
  • Çikolata sos

Elmas Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yoğurma kabımıza margarin ya da tereyağı yumurta, nişasta, pudra şekeri, sıvı yağ, vanilya, kakao ve kabartma tozunu alıp elimizle karıştıralım.
  2. Daha sonra yavaş yavaş un ek edelim, denetimli olalım yumuşak bir hamur olsun.
  3. Hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller kopartıp yuvarlayalım ve toz şekere bulayalım yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim bi oklava ile ortasına çukur açalım.
  4. Önceden 180 derece ısıttığımız fırında 20- 25 dk. Pişirelim ( dikkatli olalım her fırının pişirme müddeti farklıdır)
  5. Fırından çıkardığımız kurabiyelerin birinci sıcaklığı geçtikten sonra ortasındaki çukurlara çikolata sosu dökelim kurabiyelerimiz hazır deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun 😋.

Elmas Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Nohut Ekmeği
Yağ Yaktıran Sebze Çorbası
Velvet (Kadife Pasta)
Doğum Günü Menüsü
Tepsi Köftesi
Tam Kıvamında Sütlaç
Hdabla | © 2025 |