Elmas Kurabiye
Elmas Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram yumuşak margarin ya da tereyağı
- 1 yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- Yarım su bardağı nişasta
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 yemek kaşığı kakao
- 2.5 -3 su bardağı un (kıvam alana kadar)
Üzeri için;
- Yarım su bardağı toz şeker
- Çikolata sos
Elmas Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabımıza margarin ya da tereyağı yumurta, nişasta, pudra şekeri, sıvı yağ, vanilya, kakao ve kabartma tozunu alıp elimizle karıştıralım.
- Daha sonra yavaş yavaş un ek edelim, denetimli olalım yumuşak bir hamur olsun.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller kopartıp yuvarlayalım ve toz şekere bulayalım yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim bi oklava ile ortasına çukur açalım.
- Önceden 180 derece ısıttığımız fırında 20- 25 dk. Pişirelim ( dikkatli olalım her fırının pişirme müddeti farklıdır)
- Fırından çıkardığımız kurabiyelerin birinci sıcaklığı geçtikten sonra ortasındaki çukurlara çikolata sosu dökelim kurabiyelerimiz hazır deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun 😋.
Elmas Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















