Elmas Kurabıye
Elmas Kurabıye Tanımı İçin Malzemeler
- 200 gram tereyağ
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3-3,5 su bardağı un
Bulamak için;
- Şeker
Üzerine sürmek;
- Nutella
Elmas Kurabıye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Oda sıcağında tereyağını bir leğene alalım daha sonra öteki materyalleri katalım unumuzu yavaş yavaş katıp yoğuralım.
- Hamurunuzda ceviz büyüklüğünde modüller alarak elimizde yuvarlıyoruz ve şekere buluyoruz.
- Daha sonra yağlı kâğıt serdiğimiz tepsiye koyup ortalarına yavaşça bastırıp küçük oyuklar oluşturuyoruz.
- 180 derece öncede ısıtılmış fırında 20 dk kadar pişiriyoruz. Pişen soğuyan kurabiyelerimize ortasını oyduğumuz kısma nutella sürüyoruz.
Elmas Kurabıye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






