Elmas Kurabıye

Elmas Kurabıye Tanımı İçin Malzemeler

  • 200 gram tereyağ
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3-3,5 su bardağı un

Bulamak için;

  • Şeker

Üzerine sürmek;

  • Nutella

Elmas Kurabıye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Oda sıcağında tereyağını bir leğene alalım daha sonra öteki materyalleri katalım unumuzu yavaş yavaş katıp yoğuralım.
  2. Hamurunuzda ceviz büyüklüğünde modüller alarak elimizde yuvarlıyoruz ve şekere buluyoruz.
  3. Daha sonra yağlı kâğıt serdiğimiz tepsiye koyup ortalarına yavaşça bastırıp küçük oyuklar oluşturuyoruz.
  4. 180 derece öncede ısıtılmış fırında 20 dk kadar pişiriyoruz. Pişen soğuyan kurabiyelerimize ortasını oyduğumuz kısma nutella sürüyoruz.

Elmas Kurabıye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Airfryer’Da Kek Tarifi
Bulgur Pilavım
Kabak Tatlısı
Yaban Mersinli Şeftalili Semizotu Salatası
Limon Tatlısı
Fındıklı Tahinpare
Hdabla | © 2025 |