Elmalı Ve Tarçınlı Kek (Yağmurlu Hava Keki)
Elmalı Ve Tarçınlı Kek (Yağmurlu Hava Keki) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı toz tarçın
- 3 çay bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 adet orta uzunluk elma
Üzeri için;
- 1 tatlı kaşığı pudra şekeri
- Yarım çay kaşığı toz tarçın
Elmalı Ve Tarçınlı Kek (Yağmurlu Hava Keki) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Çırpma kabına yumurta, toz şeker ve vanilyayı alıp güzelce çırpalım.
- Süt, sıvı yağ ve tarçını ekleyip tekrar çırpalım.
- Son olarak un ile kabartma tozunu da ekleyelim ve son defa çırpalım.
- Küçük uzunluk borcama yağlı kağıt serelim.
- Kek harcını yağlı kağıt serdiğimiz borcama dökelim.
- Elmanın kabuklarını soyalım ve dilimleyip harcın üzerine dizelim.
- 200° fırında pişirelim. Fırının evvel alt ayarını açalım. Kek uygunca kabardıktan sonra alt üst ayarda pişirmeye devam edelim.
- Kek pişince soğumaya bırakalım.
- Kek soğuduktan sonra pudra şekeri ile tarçını karıştırıp eleme sistemiyle kekin üzerine serpelim. Bu adım isteğe bağlıdır.
Elmalı Ve Tarçınlı Kek (Yağmurlu Hava Keki) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









