Elmalı Turta (Dikdörtgen Borcamda)
Elmalı Turta (Dikdörtgen Borcamda) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket oda sıcaklığında teremyağ
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
Elmalı harç için:
- 5-6 adet büyük uzunluk elma
- 6 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Üzeri için:
- Pudra şekeri
Elmalı Turta (Dikdörtgen Borcamda) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Elmaları soyup rendeleyelim tavaya koyalım ve şekeri koyalım az pişirelim ,pişince en son tarçın koyup karıştıralım kenarda soğusun.
- Gelelim hamurun yapılışına kaba margarini ,şekeri, yumurtayı ve kabartma tozunu koyup yoğuralım karıştıralım.
- En son un ek edip yoğuralım ele yapışmayan yumuşak hamur elde edelim ,dikdörtgen borcama pişirme kağıdı koyalım.
- Hamurdan biraz koparıp poşete koyup buzdolabına kaldıralım kalan hamuru dikdörtgen borcama yayalım ,düzleyelim.
- Çatalla delikler açalım âlâ pişsin diye üzerine elma harcı dökün yayın, elmalın üstüne kalan hamuru rendeyle rendeleyelim yahut dilerseniz merdaneyle açıp kesip şeritler halinde biçimde yapabilirsiniz.
- 175 derece fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirelim, pişince birinci sıcaklığı çıkınca üzerine pudra şekeri serpin soğuyunca servis edin. Afiyet olsun😊.
Elmalı Turta (Dikdörtgen Borcamda) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















