Elmalı Turta

Elmalı Turta Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 150 gram margarin
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 bardak toz şeker
  • 6 adet elma
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • Aldığı kadar un
  • Yarım su bardağı yoğurt

Elmalı Turta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta, şeker margarini koyup karıştırın sonra sıvı yağını koyun sonra yoğurt vanilya ve kabartma tozunu koyun en son aldığı kadar un kattın sonra yoğurun artık hazır hamurunuz temsilin içine katın tepsinin içine katın sonra düzgünce yayın.
  2. Sonra 4 tane elmayı bir tane tencereye kavurun kavurduktan sonra ceviz içinizi ve tarçın yarım su bardağı şekeri katın ondan sonra kavurduğunuz gereçleri hamurunuzun üstüne dökün.
  3. Ondan sonra düzgün bir halde yayın üstünde bir modül kenarda bıraktığınız hamuru üstüne rendeleyin.
  4. 160 derecedeki fırına atın afiyet olsun.

Elmalı Turta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Arnavut Ciğeri
Tahinli Ekmek
Sebzeli Fırın Köfte
Bisküvi Tabanlı Karamel Soslu Muhallebi
Yoğurtlu Patates Salatası
Kartopu Pasta
Hdabla | © 2025 |