Elmalı Turta

Elmalı Turta Tanımı İçin Malzemeler
İç harcı;
- 2 adet elma
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 çay bardağı şeker
Hamuru için;
- 125 gram tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 2,5 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 paket kabartma tozu
Üzeri için;
- Pudra şekeri
Elmalı Turta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce 2 elmayı rendeleyin tavaya alın, şeker ve tarçını suyunu çekene kadar pişirin ve dinlenmeye bırakın.
- Hamuru için; tereyağ yahut margarin yoğurt yumurta materyalleri ekleyin yoğurun.
- Un ,nişasta ve kabartma tozunu ekleyerek yoğurun ,unu denetimli halde ekleyiniz.
- Hamuru portakal büyüklüğünde bir hamur alarak ayırın dolaba koyun biraz donsun.
- Diğer hamuru ise yağlı kağıt üzerinde borcam boyutunsa yuvarlak açın.
- Borcam büyüklüğünde hamuru çevirerek borcama yerleştirin. Yağlı kağıdı kaldırın.
- Soğuyan elma marmelatını yayın, başka hamuru da dolaptan çıkarın açın ince ince keserek biçim verin, kenarlarını katlayın çatalla etrafına köşelere batırın kabarmasın.
- 150 derece 30 dakka pişirin ve pudra şekerini ekleyin afiyet olsun.
Elmalı Turta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










