Elmalı Turta

Elmalı Turta Tanımı İçin Malzemeler

İç harcı;

  • 2 adet elma
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı şeker

Hamuru için;

  • 125 gram tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 paket kabartma tozu

Üzeri için;

  • Pudra şekeri

Elmalı Turta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce 2 elmayı rendeleyin tavaya alın, şeker ve tarçını suyunu çekene kadar pişirin ve dinlenmeye bırakın.
  2. Hamuru için; tereyağ yahut margarin yoğurt yumurta materyalleri ekleyin yoğurun.
  3. Un ,nişasta ve kabartma tozunu ekleyerek yoğurun ,unu denetimli halde ekleyiniz.
  4. Hamuru portakal büyüklüğünde bir hamur alarak ayırın dolaba koyun biraz donsun.
  5. Diğer hamuru ise yağlı kağıt üzerinde borcam boyutunsa yuvarlak açın.
  6. Borcam büyüklüğünde hamuru çevirerek borcama yerleştirin. Yağlı kağıdı kaldırın.
  7. Soğuyan elma marmelatını yayın, başka hamuru da dolaptan çıkarın açın ince ince keserek biçim verin, kenarlarını katlayın çatalla etrafına köşelere batırın kabarmasın.
  8. 150 derece 30 dakka pişirin ve pudra şekerini ekleyin afiyet olsun.

Elmalı Turta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Kumlu Pasta
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Lotus Magnolia
Ganajlı Magnolia
Sosisli Sandviç (Hot Dog)
Ev Yapımı Limonata
Pirinçli Yoğurt Çorbası (+8 Ay)
Airfryerda Sağlıklı Pırasalı Kek
Hdabla | © 2024 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet