Elmalı Turta

Elmalı Turta Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 250 gram margarin
  • Yarım çay bardağı süt
  • 8 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Un (4-5 bardak kadar)

İç gereci;

  • 4 adet kırmızı elma
  • 8 yemek kaşığı şeker
  • 2 çay kaşığı tarçın
  • Çekilmiş ceviz

Üzeri için;

  • Pudra şekeri

Elmalı Turta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hazırlanışı bir kabın içine eritilen margarin, yumurta, süt, şeker, kabartma tozu ve vanilya koyulup karıştırılır. Aldığı kadar un ekleyip kulak göğsü yumuşaklığında hamur elde edilir.
  2. Bu ortada iç harcı hazırlanır. Elmalar soyulup rendelenerek bir tencereye koyulur ve şeker eklenir. Elmalar suyunu çekene kadar pişirilir. Piştikten sonra ocaktan alınarak tarçın ve ceviz eklenip karıştırılır.
  3. Hamurun bir kısmı üst kısmı için ayırılır. Hamur kalıba güzelce elle bastırılarak yerleştirilir. Elma harcı üzerine yayılır. Üstüne istediğiniz üzere süsleme yapabilirsiniz daha sonra yumurta sarısı sürülür.
  4. 180 derece ısıtılmış fırında pişirilir. Turta piştikten sonra üzerine pudra şekeri serpilir.

Elmalı Turta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Haşhaşlı Rulo Kruvasan Poğaça
Tahinli Piyaz
Patatesli Ve Ispanaklı Gözleme
Salçalı Spagetti
Muhammara (Kahvaltılık Acuka)
Elmalı Kek
Hdabla | © 2025 |