Elmalı Turta
Elmalı Turta Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 250 gram margarin
- Yarım çay bardağı süt
- 8 yemek kaşığı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Un (4-5 bardak kadar)
İç gereci;
- 4 adet kırmızı elma
- 8 yemek kaşığı şeker
- 2 çay kaşığı tarçın
- Çekilmiş ceviz
Üzeri için;
- Pudra şekeri
Elmalı Turta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hazırlanışı bir kabın içine eritilen margarin, yumurta, süt, şeker, kabartma tozu ve vanilya koyulup karıştırılır. Aldığı kadar un ekleyip kulak göğsü yumuşaklığında hamur elde edilir.
- Bu ortada iç harcı hazırlanır. Elmalar soyulup rendelenerek bir tencereye koyulur ve şeker eklenir. Elmalar suyunu çekene kadar pişirilir. Piştikten sonra ocaktan alınarak tarçın ve ceviz eklenip karıştırılır.
- Hamurun bir kısmı üst kısmı için ayırılır. Hamur kalıba güzelce elle bastırılarak yerleştirilir. Elma harcı üzerine yayılır. Üstüne istediğiniz üzere süsleme yapabilirsiniz daha sonra yumurta sarısı sürülür.
- 180 derece ısıtılmış fırında pişirilir. Turta piştikten sonra üzerine pudra şekeri serpilir.
Elmalı Turta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









