Elmalı Turta

Elmalı Turta Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 300 g un (2 su bardağı+3 tepeleme yemek kaşığı)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 50 ml sıvı yağ (5 yemek kaşığı)
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 yemek kaşığı yoğurt (1 dolu yemek kaşığı sert olsun sulu olmasın!)
- 1 adet yumurta
- 100 gram oda sıcaklığında tereyağı
Elmalı harç için;
- 2 adet elma rendesi
- Yarım su bardağı şeker
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 çay bardağı iri kıyım ceviz
Su bardağı ölçüm 200 ml
Elmalı Turta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamur için; un hariç gerekli gereçleri bir ortaya getir karıştır, unu azar azar ekleyip yumuşak bir hamur elde et (unu denetimli ekle her unun huyu farklı az gelirse biraz daha ekleyebilirsin hamur yumuşak olacak) Üzerini kapatıp buz dolabında yolla yaklaşık 15 dakika dinlensin.
- Elmalı harç için: elmaları rendeleyip tavaya alın kaynara çıkınca şekeri ekleyin, orta ara suyunu salıp çekene kadar karıştırın tarçın ve cevizi ekleyip biraz daha kavurun ve ocaktan alıp soğutun.
- Şimdi buz dolabından çıkardığın hamuru pişirme kağıdının ortasında aç yuvarlak form elde et iç harcı ekle ve 180 derecede yaklaşık 30-32 derece üzeri kızarana kadar pişir.
Elmalı Turta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


